Haberler

Bodrum’da kaygılı günler

Tarih: 30 Mayıs 2008 Kaynak: Cumhuriyet Yazan: Nurperi Değirmenci
Bölgedeki iş adamları, ilçenin yeni yapılaşmalara kurban edilmek istendiğini düşünüyor. BESİAD üyeleri, Turizm Bakanı Günay'ın Bodrum ziyaretinde sivil toplum örgütlerinden 'kaçırıldığını' ileri sürüyor.

Bodrum Esnaf ve Sanayici İşadamları Derneği (BESİAD) Başkanı Cenk Sezgin, ilçenin yeni yapılaşmalara kurban edilmek istendiğini vurgularken, hükümete seslerini duyuramamaktan yakındı.

BESİAD'ın sadece ekonomik bir örgütlenme olmadığını, bulundukları bölgenin değerlerimi koruma sorumluluğu da taşıdığını vurgulayan Sezgin, “Şu andaki gidişat çok tehlikeli, çok kötü. Kısa bir süre sonra Bodrum diye bir hazinemiz kalmayacak. Burada toplu yapılaşmalar, anıt mezarlar üzerine dikilmiş inşaatlar, mozolenin tarihi kalıntıları üzerine konuşlanmış bir şehir yapılaşması, Bodrum’un çevresindeki doğayı tamamen tahrip ederek gelişen bir şehirleşme, ilçeyi yok edecektir. Bu sadece Bodrum’a değil Türkiye’ye ihanettir. Dünyaya ihanettir. Çünkü bir Bodrum daha yoktur. Biz Bodrum’un haykırışına nasıl sözcülük etmeye çalışıyorsak, aynı şekilde bu sıkıntıyı, bu büyük faciayı Ankara’nın da görmesi ve çok acil karar alıp uygulamalara başlaması gerekmektedir” dedi.

Hükümetin aldığı pek çok kararın Bodrum’u yakından ilgilendirdiğini söyleyen Sezgin, özellikle imar planında yapılan değişikliklerin, çevredeki yapılaşmaların ve golf alanlarının tehdidi altında olduklarını anımsattı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a geçen haftaki ziyareti sırasında bir türlü ulaşamadıklarını ve sorunlarını aktaramadıklarını belirten Sezgin, “Sayın bakanın programı çevreye duyurulmadan, bizlere bildirilmeden sürekli değiştirildi. Bakan ‘Bodrum paketi’ olarak adlandırılan programını çok hızlı tamamladı. Sivil toplum örgütleri olarak, sayın bakanımızla korkularımızı, kaygılarımızı, düşüncelerimizi paylaşamadık” diye konuştu.

Günay’ın geçen günlerde ilçeyi ziyareti sırasında Yurtsever Cephe ve Mavi Yol Girişimi öncülüğünde Bodrum’daki tüm sivil toplum kuruluşlarının, çevre örgütlerinin, CHP ve MHP ilçe örgütlerinin, Bodrum Cumhuriyet okurlarının katıldığı ve Bodrum halkının da büyük destek verdiği bir eylem gerçekleştirilmişti.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.