Haberler

'Çimento fabrikasına karşı çıkan çevreciler oyuna geliyor'

Tarih: 30 Mayıs 2008 Kaynak: Zaman Yazan: Fatih Karakılıç, Gürhan Savgı
Bursa Yenişehir'in Burcun köyü yakınlarında 200 milyon dolarlık yatırımla kurulması planlanan çimento fabrikasına bölge halkının nabzını tutan muhtarlar sahip çıktı.

200 milyon dolarlık çimento fabrikasının önünün kesilmek istendiğini belirten Yenişehirli 9 muhtar, düzenledikleri basın toplantısında, fabrikanın bölge ekonomisine ve istihdamına canlılık kazandıracağını belirtti.

Muhtarlar halka yeni iş kapısı olacak fabrikaya karşı, aynı sektörde yatırım yapan yerel medya sahibi bir holding, faal bir çimento fabrikası ve bunlarla işbirliği yapan bazı çevrecilerin ittifak kurarak savaş açtığını iddia etti. Başbakanlık Yatırım Ajansı desteğiyle Yenişehir'in Burcun köyü yakınlarında yapımı planlanan Akros Çimento Fabrikası aleyhinde yapılan taraflı yayınlar bölge halkını isyan ettirdi. Halkın duygularına tercüman olan Burcun, Paşayayla, Kıblepınar, Yeniköy, Selimiye, Toprakocak, Kavaklı, Fethiye, ve Bayırköy muhtarları ortak bir basın toplantısı düzenledi. Ortak basın toplantısında Akros firması tarafından bölgeye kurulacak çimento fabrikasına karşı yürütülen kampanya ile ilgili şu ifadeler kullanıldı: "Ne acıdır ki, Bizans oyunlarını aratmayacak entrikalarla fabrikanın kurulmasını engellemeye çalışanları öğrendik." Aynı sektörde iş yapan bazı yayın organlarının kendilerinden hiç görüş almamasını eleştiren muhtarlar, "Bu oyuna çevreciler de alet oluyor." dedi.

Çıkan haberlerde üstüne basa basa bu bölgenin "ova" olduğunun belirtildiğini, bunun tamamen düzmece bir senaryodan ibaret olduğunu belirten muhtarlar, çimento fabrikasının ovaya 15 km mesafede olduğunu belirtti. 40 yılı aşkındır Bursa Ovası'nın göbeğinde üretim yapan Bursa Çimento Fabrikası'nın hâlâ üretimini devam ettirdiğine dikkat çeken muhtarlar, "Tarıma zarar vermediği gibi, bölgeye yararları olmaktadır. O zaman bu bölgeye çimento fabrikası olmasın diyenler, Bursa Çimento'nun da kalkması için mücadele etsinler de, bizler de gerçek çevreci olduklarına şahitlik edelim. Ayrıca çimento fabrikaları zararlı olsaydı Bursa Çimento'nun yanına TOKİ Konutları gibi bina yapılmazdı. Çevrecilerin ve bazı kişilerin dediği gibi o zaman Kestel TOKİ konutlarındaki 716 dairede oturacak ortalama 3 bin kişi tehlike altında!.." diye konuştu.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.