Haberler

İMSAD, EUbuild’de proje lideri oldu

Tarih: 30 Mayıs 2008 Kaynak: Hürriyet Yazan: Aytaç Erbil
AB uyum sürecine, standartlarına ilişkin bütünleşik, sektörün tüm tarafları ile nihai tüketiciyi içine dahil eden AB destekli sektöre yönelik ilk proje olma özelliğini taşıyan EUbuild Projesi’nin kamuoyuna tanıtımı amacıyla düzenlenecek olan Uluslararası Açılış Konferansı ve Çalıştayı 18-19 Haziran tarihlerinde İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Türk inşaat malzemeleri sektörü ile Bulgaristan, Hırvatistan ve Romanya’daki sektörlerin AB sürecine uyumu doğrultusunda AB Komisyonu tarafından fonlanan projeye Türkiye’deki ilgili tüm sektör kurum ve örgütleri de destek olma kararı aldılar. İMSAD’ın lider olduğu EUbuild Projesi’nin APMCR Romanya İnşaat Malzemesi Üreticileri Derneği, BACIW Bulgaristan Yalıtım Ürünleri Üreticileri Derneği, CPA İngiltere İnşaat Malzemesi Üreticileri Derneği ve CEPMC Avrupa İnşaat Malzemesi Üreticileri Konseyi de ortakları arasında yer alıyor.

AB üyelerinden fazla gelişme kaydetti
Proje ve olası sonuçlarını değerlendiren İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, "Türk inşaat malzemesi sektörünün geldiği nokta ortadadır. Artık tüm dünyada rekabetçi olan, markalaşan ve daha fazla global marka yaratmak için çalışan, ekonomiye giderek daha çok ivme katan, istihdamı körükleyen, katma değeri yüksek ürün üretebilen, Ar-Ge’ye, yenilikçiliğe daha çok önem veren, gelişme potansiyeli yüksek bir sektörümüz var" dedi. Sektörün AB mevzuatına uyum konusunda bazı üye ülkelerin de önünde bir gelişme kaydettiğini ifade eden Turan, "Şimdi aldığımız proje desteği ile AB mevzuatı konusunda kendi kurumsal kapasitemizi daha da arttırmak yanında, Bulgaristan ve Romanya’da da sektör kuruluşları ve mensuplarının mevzuat hakkında bilgilenmesini sağlamak, ülkeler arasında sektörel bir ağ kurmak ve enerji verimliliği, çevre yönetimi, haksız rekabet, toplam kalite yönetimi, istihdam gibi çeşitli konularda eğitim vermek, çalıştaylar düzenleyerek bilgi alışverişi sağlamak mümkün olacak" diye konuştu. Turan, EUbuild Projesi’nin sektör için taşıdığı önemi gören Bakanlık ve ilgili sektör örgütlerinin İMSAD çatısı altında güçlerini birleştirerek sektörde sinerji yaratmayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

İMSAD çatısı altında, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, YAD Yapı Araştırma Derneği, İZODER Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği, DÇÜD Türkiye Demir Çelik Üreticileri Derneği, TALSAD Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği, BSD BİMS Bims Sanayicileri Derneği, ÇATIDER Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği, TUKDER Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Derneği, TGÜB Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği, DOSİDER Doğalgaz Cihazları Sanayicileri ve İşadamları Derneği, XPS Isı Yalıtım Sanayicileri Derneği gibi destekçi kuruluşlar da yer alıyor.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.