Haberler

Gar geçidinde 35 gün rekoru

Tarih: 2 Haziran 2008 Kaynak: Hürriyet
Büyükşehir Belediyesi’nin gar önünde başlattığı alt geçit çalışması 35 günde bitti. 35 Gün Alt Geçidi ismi verilen alt geçidin açılışını yapan Başkan Gökçek, "35 günde bitmesi bir dünya rekorudur. Bu rekora ben de hayret ettim" dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan gar önü geçidi, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile eşi Nevin Gökçek tarafından hizmete açıldı. 35 Gün Alt Geçidi ismi verilen alt geçidin trafiğini rahatlatmak amacıyla yapıldığını söyleyen Gökçek, "Biliyorsunuz garın önünde trafiğin normal akışını temin edebilmek maksadıyla alt geçit yapmak zorundaydık. Bir dünya rekoru kırdık. 35 gün içerisinde Gar alt geçidini bitirdik" dedi.

Gar alt geçidi konusunda muhalefetin eleştirilerini de yorumlayan Gökçek şöyle devam etti:

"Gar alt geçidinin yapılması konusunda bazı muhalefetle karşılaştık ama bu muhalefetin doğru olmadığı ortadaki estetik görülünce net olarak ortaya çıktı. 35 gün gibi kısa bir sürenin içinde bir dünya rekoru kırılarak yapılan bu alt geçidimizin Ankara’ya hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu sene 40 alt geçit daha yapacağız. Hepsinin aynı hızla bitirilmesini arzu ediyorum. Bundan daha az süre olur mu bilemiyorum. Biliyorsunuz betonun bir donma süresi var. Biz alt geçitlere 70 günle başladık. Yapım çalışmalarını 60’dan 40’a ve son olarak da 35’e kadar indirdik. İnşallah daha da altına ineriz.

Geçtiğimiz günlerde bayındırlık bakanlarından birine ’Sizde alt geçitler ne kadarda yapılıyor’ dedim. ’İki yılda’ dedi. Bizde 35 günde bittiğini öğrenince inanamadı. Aslında bu rekora kendim de hayret ettim. Müteahhit arkadaşımı tebrik ediyorum. Hızlı olunca daha da ucuz olmuş oldu.

Kavşağın tarihi dokuyu bozduğuna dair iddialar da doğru değil. Tarihi dokuyu menfi şekilde etkilemesi kesinlikle söz konusu değil. Tam tersine tarihi dokunun önü iyice açıldı. Biz Gençlik Parkı düzenlemesi de yapıyoruz. Onun önünde de devasa bir meydan yapmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla burada bir meydan ortaya çıkacak. Bu iddialar tamamıyla gerçek dışı, sadece siyasi muhalefet yapmak için bunu yapıyorlar. Hani ’Niye karşısın?’ ’Biz Melih Gökçek’in her şeyine karşıyız!’ dedikleri için oluyor. Yoksa ciddiye alınacak bir konu kesinlikle değil."

İlk Gökçekler geçti
Başkan Gökçek garın açılışını 68 model üstü açık bir Ford Cougar marka otomobilin üzerinde yaptı. Kurdeleyi eşi Nevin Gökçek’le birlikte kesen Gökçek ardından yine kendisinin sürdüğü araçla köprüden ilk geçen kişi oldu.

Lunapark şakası
Gökçek, açılışın ardından yenileme çalışmaları yapılan Gençlik Parkı’nı ziyaret etti. Gökçek lunaparkı gezdiği sırada yanındaki bürokratlarına bir oyuncağa bineceğini, onların da kendisine eşlik etmesini istedi. Bunun üzerine, Büyükşehir Belediyesi AKP Grup Başkan Vekili Ayhan Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Gökşin, Belko Genel Müdürü Celalettin Kaygusuz ve Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan kendi etrafında hızla dönen oyuncağa bindi. Başkan Gökçek ise bürokratlarına söylediğinin aksine oyuncağa binmedi. Gökçek, eşi Nevin Gökçek’le birlikte havada asılı kalan bürokratlarına dakikalarca güldü Oyuncaktan inen Yılmaz, "Bir daha asla böyle bir şeye binmem" dedi.

Kadınlardan Gökçek’e el işlemeli cüppe hediye
BELMEK’in yılsonu sergisinde kadınlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e kolları ve yakası sırma işli ipek cüppe hediye ettiler.

Büyükşehir Belediyesi’nin, 14 yıldır devam eden Belediye Meslek Edindirme Kursları’nın (BELMEK) yılsonu sergisinin açılışını Başkan Gökçek ve eşi Nevin Gökçek yaptı.

Gökçek, açılışta yaptığı konuşmada kursiyerlerin bu yıl katıldıkları tüm yarışmalarda bütün dereceleri almalarından dolayı ayrıca gurur duyduğunu belirterek şöyle konuştu:

"26 branşta öğrenciler kurs görüyor ve 6 ana merkez 117 kurs yerinde eğitim devam ediyor. Biliyorsunuz artık Türkiye’de el ürünleri yarışma haline getirildi. Milli Eğitim Bakanlığı ile Coats Türkiye İplik Sanayi Şirketi, Türkiye Geneli Belediyeler ve Halk Eğitim Merkezi’nin birlikte düzenlediği ’Anchor Altın Bileziği Kolunuza Takıyor’ isimli bir yarışma başladı. Bu yarışmanın ödüllerini çok enteresan, Türkiye’de sayısız böylesi kurslar olmasına rağmen BELMEK öğrencileri aldı." BELMEK kursiyerleri tarafından hazırlanan kolları ve yakası sırma işli ipek cüppeyi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’e hediye eden kadınlar, desteklerinden dolayı da teşekkür ettiler.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.