Haberler

Tahtakale Hamamı restore ediliyor

Tarih: 2 Haziran 2008 Kaynak: Hürriyet Yazan: Anıl Ertan
İzmir’in Tire İlçesi’nde belediye, 15. yüzyılda Sultan II. Murat’ın ünlü emirlerinden Halil Yahşi Bey tarafından yaptırılan Tahtakale Hamamı’nı bakımsızlıktan kurtarmak için bir süre önce çalışma başlattı.

633 bin YTL’ye restore edilecek tarihi hamam için SİT Kurulu’ndan gerekli izinleri alan belediye finansmanın yüzde 95’lik bölümünü de İl Özel İdaresi’nden sağladı. Estetik ve plan anlayışı açısından ve kullanılan tuğla zenginliği bakımından Türk hamamları içinde özel bir yeri bulunan Tahtakale Hamamı’nın Mimar Sevinç Çulcu’nun gözetiminde 20 kişilik ekip tarafından restorasyonuna başlandı. İlk olarak hamamın çatısında yüzyıllardır biriken 40 santimetre kalınlınlığındaki çamur tabakası temizlenmeye başlandı. Restorasyonun altı ay içerisinde tamamlanacağı belirtildi.

Turistik tesis olacak
Üç bin yıllık tarihi geçmişiyle bir dünya markası olan Tire’de yıllardır turizm yatırımlarının gözardı eldiğini belirten Belediye Başkanı Sıtkı İçelli, "Bu nedenle turizm gelirlerimiz çok düşük. Tahtakale Hamamı’nı restore ettikten sonra turistik tesis olarak hizmete açacağız. Burada el sanatları teşhir ve satış merkezi açacağız. Sarıcayusuf Kentsel Dönüşüm ve Sokak Sağlıklaştırma ve Yalınayak Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Sokak Sağlıklaştırma Projelerini de hayata geçireceğiz. Bu tür restorasyon çalışmaları ile zaman içinde turistlerin ilçemizde birkaç gün konaklamalarını sağlayabileceğimize inanıyorum" dedi.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.