Haberler

TSKB'den Pendik'e AVM, Adana'ya şehir oteli

Tarih: 2 Haziran 2008 Kaynak: Referans Yazan: Bülent Yoldaş
Türkiye Sinai Kalkınma Bankası (TSKB) tarafından 2006 yılı başında kurulan TSKBGYO, Pendik'te 60 milyon dolarlık alışveriş merkezi (AVM) yatırımına hazırlanıyor. Alışveriş merkezleri, turizm tesisleri, hastaneler ve lojistik depolar gibi ticari yatırım projelerine yoğunlaşmayı hedefleyen TSKBGYO, 2008 yılı içinde İstanbul'da bir başka yatırım düşünmezken,Adana'da da bir şehir oteli yatırımı gerçekleştirmeyi planlıyor.

TSKB ve Ataman Şirketler Grubu ortaklığında 60 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirilecek olan Pendorya AVM'de, toplam 80 bin metrekarelik kapalı alan içinde 30 bin metrekare kiralanabilir alan bulunacak. 2009 sonbaharında tamamlanması hedeflenen projede, 130 mağaza, bin kişilik yeme içme alanı, 8 sinema salonu, 5 bin metrekare elektronik market, 8 bin metrekare hipermarket ve bin araçlık ücretsiz otopark yer alacak.

Sağlam ve kârlı olacağız
Yatırımlarıyla ilgili bilgi veren TSKBGYO Genel Müdürü Korkut Ün, özellikle ticari ve sinai alanlarda ihtiyaç duyulan gayrimenkul yatırımlarına ağırlık vermeyi hedeflediklerini belirterek, "2008 yılı için İstanbul'da düşündüğümüz başka bir proje yok. Anadolu'nun gelişmekte olan merkezlerine yönelik proje değerlendirme çalışmalarımız da sürüyor. Adana'da bir şehir oteli yatırımımız olacak. Proje şu anda hazırlık aşamasında" dedi. Sağlam ve kârlı bir gayrimenkul portföyü oluşturmaya özen gösterdiklerini anlatan Ün, Pendik'in Sabiha Gökçen Havalimanı'na ve İstanbul Park'a yakınlığı, yapımı süren Fuar ve Kongre Merkezi ile İstanbul'un 3'üncü yat limanına ev sahipliği yapacak olmasının Pendorya'yı Pendik'te hayata geçirme kararlarında etkili olduğunu kaydetti. Ün, "Pendik'in, geleceğin iş ve finans vadisi olmasının yanısıra planlı yapılaşma ve düzgün altyapı ile nitelikli konut projelerinin geliştirildiği bir bölge olması, kararımızda etkili oldu. Pendorya AVM, önemli karayolu ağlarına bağlantı ve deniz taşıtlarına kolay erişimi olan bir yerde konumlandırıldı" diye konuştu.
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.