Haberler

İskansız Binalarda Asansör Tehlikesi

Tarih: 2 Haziran 2008 Kaynak: Milliyet
TMMOB Makine Mühendisleri Odası ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası tarafından 23-25 Mayıs'ta düzenlenen Inelex Asansör Fuarı ve Asansör Sempozyumu'nun ardından yayımlanan sonuç bildirgesinde, iskansız binaların asansör denetimlerinin yasal boşluklar nedeniyle yapılamadığı belirtildi.

Bildirgede, Türkiye'de İmar Kanunu ve Tip İmar Yönetmeliği'nin yanısıra 15 büyükşehir belediyesinin 12'sinde, kendi imar yönetmeliklerinin bulunduğu, hazırlıkları süren İmar Kanunu çalışmalarında farklı düzenlemelerden kaynaklanan sorunların giderilmesi gerektiği kaydedildi.

Asansör teknolojileri alanında yaşanan hızlı gelişmelere uyum sağlamak, ürün ve hizmet kalitesini artırmak, rekabet edebilmek için nitelikli insan gücüne ihtiyaç duyulduğu anlatılan bildirgede, AR-GE ve yüksek üretim teknolojisine yönelik yatırımların desteklenmesi gerektiği belirtildi.

Bildirgede, yerli malzeme üretim ve kullanımının teşvik edilmesi istenerek, bakanlık, üniversite, meslek odaları ve sektör derneklerinin işbirliğinin önemine dikkat çekildi.
Türkiye'de çok sayıda iskansız bina bulunduğu kaydedilen bildirgede, "Bu binalarm asansör denetimleri yasal boşluklar nedeniyle yapılamamaktadır. Bu durum, birçok binadaki asansörlerin topraklamasız, emniyetsiz ve fren tertibatı bulunmaksızın çalışması anlamına gelmektedir. Bu binalara ve denetimsiz asansörlere yönelik çalışmalar da yapılması gerekmektedir" denildi. Bildirgede, engelli standartlarına uyuma da dikkat çekildi.
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.