Haberler

Ünlü Mimarlar Libadiye Projesi için Yarışacak

Tarih: 2 Haziran 2008 Kaynak: Milliyet
Büyükçekmece'deki Toskana Vadisi projesini sürdüren Emaar Türkiye, ikinci yatırımı olan Libadiye projesi için, dünyanm en ünlü 5 mimarından proje teklifi istedi. Emaar Türkiye, teklif istediği mimarlardan; İstanbul ve Türkiye'ye ekonomik ve sosyo-kültürel anlamda katma değer yaratacak projeler üretilmesini önerdi.

Libadiye projesinin, dünya çapında bir proje olacağını belirten Emaar Türkiye CEO’su Ozan Balaban şunları söyledi:

"Satın aldığımız arazi, İstanbul'un merkezi bölgelerinden birinde konumlanıyor. Bizim en önemli yetkinliğimiz bilindiği gibi çok amaçlı projeler geliştirmek. Arazimiz bu açıdan ideal bir bölgede. Her projemizde, her zaman en iyiyi hedeflediğimiz için, Libadiye için dünyaca ünlü mimarlarla görüşüp proje tekliflerini iletmelerini istedik. Öyle binalar vardır ki o binalara turistik geziler yapılır. O şehrin dünyaya tanıtımına katkıda bulunur. Bizim yola çıkış noktamız böyle projelere imza atmak."

Emaar Türkiye'nin, Libadiye'deki arazisi için proje tasarlayacak olan dünyaca ünlü 5 mimar; Foster + Partners; Skidmore, Owings and Merrill LLP; Cesar Pelli; Frank Owen Gehry ile Jean Nouvel olarak belirlendi. Projenin ne şekilde tasarlanacağı ve proje detayları, 5 mimarın proje ile ilgili tekliflerini Emaar Türkiye'ye sunması ve Emaar'ın jüri heyeti tarafından karar verilmesinin ardından açıklanacak.

Foster + Partners İngiliz kökenli önemli deneyimleri olan bir şirket. Yaptığı büyük projeler arasında Beijing Uluslararası Havaalanı ve Londra'daki yeni Wembley Stadyumu bulunuyor.

Chicago merkezli mimarlık ve mühendislik firması olan Skidmore, Owings and Merrill LLP (SOM), modern uluslararası mimarinin veya 'cam kutu' gökdelenlerin yaygınlaşmasına öncülük etti. Bunun örneklerini, Emaar tarafından Dubai'de yapılan ve dünyanm en yüksek binası olan Burj Dubai'de ve New York'ta bulunan Özgürlük Anıtı'nda görülüyor.

Cesar Pelli, dünyanın en etkili Amerikalı mimarı olarak biliniyor. Çalıştığı projeler arasında John F Kennedy Uluslararası Havaalanı Terminali ve Yale Üniversitesi'nin Morse ile Ezra Stiles Kolejleri bulunuyor.

Los Angeles kökenli bir mimar olan ve Pritzker Ödüllü Frank Owen Gehry, çok sayıda müze ve mükemmel yapılar inşa etti. Bunların arasmda, Bilbao'daki titanyum kaplı Guggenheim Müzesi'ni ve Los Angeles'taki Walt Disney Konser Salonu'nu saymak mümkün. Fransız asıllı mimar Jean Nouvel ise ve Ağa Han Mimari Ödülü ile Pritzker Ödülü sahibi. Jean Nouvel, Danimarka'daki Kopenhag Konser Salonu, Saadiyat Kültürel Bölgesi ve Louvre Abu Dhabi gibi projelere imza attı.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.