Haberler

Yüksek Vadi'de, 850 konutun inşaatı bitti

Tarih: 2 Haziran 2008 Kaynak: Yeni Asır
İzmir'in önemli konut projelerinden Yüksek Vadi Evleri'nde 300 konutun daha anahtar teslimi yapıldı. 274 dönümlük arazi üzerinde ilk etapta toplam 2 bin 250 konutun inşa edileceği Yüksek Vadi'de böylelikle 850 konutun inşaatı tamamlanmış oldu.

Nitelikli Yaşam 
Öte yandan, alışveriş merkezi ve sosyal tesislerin de temeli atma töreni gerçekleştirildi. Alışveriş Merkezi ve sosyal tesislerin temeli Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak tarafından atıldı.

Temel atma töreninde konuşan Durak, "Hemen yanı başımızdaki üniversite alanı olarak ayrılan bölge ile Yüksek Vadi içinde yer alan büyük rekreasyon alanları ve vadinin tamamlanması sonucunda bölge İzmir'in en nitelikli yaşam alanı haline gelecek" dedi.

Çevre Yolu
Ege Serbest Bölge İşletmecisi A.Ş. (ESBAŞ) yatırımcı önderliğinde yürütülen, inşaatlarını Demirer İnşaat'ın, satış ve pazarlamasını Eskidji'nin yaptığı, Yüksek Vadi Evleri Alışveriş Merkezi ve Sosyal Tesisleri'nde, yüzme havuzu, gıda market, mağazalar, fastfood, cafe restaurant, havuz bar, seyir kulesi ve teras cafe yer alacak.

Ulaşım Avantajı

Yatırımcı ESBAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Tuncer, 15 Haziran'da çevre yolunun açılmasıyla Yüksek Vadi Evleri'ye ulaşımın büyük ölçüde kolaylaşacağına işaret ederek, "Özellikle çevre yoluna Yüksek Vadi için açılan özel bağlantıyla Karşıyaka merkeze 5 dakika, Bornova'ya 10, Konak'a ise yaklaşık 15 dakikada ulaşılabilecek. Şehir merkezi ve havaalanı bağlantıları çok daha rahat olacak" diye konuştu.

Örnek Proje
Yüksek Vadi Evleri'ne doğalgazın geldiğini ve çevre yolu bağlantısının da 15 gün içinde tamamlanacağını belirten Tuncer, evlerin 2 yılda yaklaşık yüzde 45 oranında prim yaptığını belirterek, 274 dönümlük arazi de yapılan projenin parklar, spor sahaları, alışveriş ve sosyal donatı alanları ile İzmir'de örnek bir proje olduğunu anlattı. Bölgenin çevresinde 374 dönümlük yeşil alan olduğunu ve bir bölümünün belediye tarafından piknik ve rekreasyon alanı olarak düzenleneceğini de anımsatan Tuncer, yaşam alanı olarak da bölgenin çok cazip hale geldiğini sözlerine ekledi. Projeye başlarken 5 yıllık bir süre öngördüklerini dile getiren Tuncer, 5 yılın sonunda planladıkları gibi 2 bin 250 konut inşa edeceklerini kaydetti. Tuncer, "2008'de teslim edeceğimiz konutlarla projemizin 3'te birlik bölümünü tamamlayacağız. 5 yılın sonunda da projemizin tümünü tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

Üniversite mezunu tercih ediyor
Yüksek Vadi Evleri'ni en çok mühendis ve doktorlar tercih ediyor. Yüksek Vadi Evleri projesinde şu anda teslim edilen 544 dairenin yüzde 25'ini mühendis ve mimarlar satın alırken, yüzde 19'unu ise doktor, diş hekimi ve eczacılar aldı.

Beğeni Düzeyi
Esbaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Tuncer, Yüksek Vadi Evleri'ni satın alan kişiler arasında yapılan araştırmada özellikle beğeni düzeyi yüksek bir kitlenin projelerine ilgi gösterdiğinin ortaya çıktığını belirtti. Tuncer, en çok ev alanların ise mimar ve mühendisler ile doktor, eczacı ve diş hekimi gibi sağlık sektörü temsilcileri olduğu söyledi. Tuncer, "Yüksek Vadi'den ev alan her dört kişiden biri mimar veya mühendis. Mimar ve Mühendislerin projemize gösterdikleri ilgiyi, doğru yolda olduğumuzun en büyük kanıtı olarak değerlendiriyoruz. Onun ardından yüzde 19 ile sağlık sektörü temsilcileri, yüzde 17 ile yöneticilerin yüzde 9 ile emekliler geliyor" dedi.

Alışveriş Merkezi ve sosyal tesislerde neler bulunuyor?
- Yüzme havuzu 
- Gıda market 
- Mağazalar 
- Fastfood 
- Cafe 
- Restoran 
- Havuz bar 
- Seyir kulesi ve terası 
- Teras kafe 
- Manzaralı iç avlular
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.