Haberler

Beşiktaş sahilindeki çay bahçeleri yıkıldı

Tarih: 2 Haziran 2008 Kaynak: CNN Türk
İstanbul'da Beşiktaş sahilinde bulunan 2 çay bahçesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkıldı. Yıkım kararına çay bahçesi işletmecileri ve çalışanları tepki gösterdi.

Kadıköy iskelesi yanındaki çay bahçelerinin yıkımı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ile diğer görevliler, polisin aldığı güvenlik önlemleri eşliğinde Beşiktaş'a geldi.

Yıkım sırasında herhangi bir direniş göstermeyen çay bahçesi işletmecileri ve çalışanları, bazı bölümleri kendileri yıkarak yıkıma tepki gösterdi.

Büfe çalışanları ve vatandaşlar ayrıca, "Başbakan'a oy topladık, karşılığı bu mu olacaktı" diye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi.

İşletme sahiplerinden Halil Aykutlu da, "Buranın kapanması söz konusu değildi, cuma günü zabıtalar buraya gelerek muhtarlığa tebligat bıraktıklarını söyleyip pazar günü sabaha karşı yıkım olacağını söyledi. Sayın Başbakan burada kimseye zarar verilmeyeceğini söylemişti" dedi.

Aykutlu, "Bu durumdan Başbakanımızın haberinin olduğunu sanmıyorum. Bu alanın birilerine peşkeş çekilmek için yıkılacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Çay bahçelerine ait masa ve sandalyeler ise Büyükşehir Belediyesi'nin temin ettiği kamyonlara zabıta görevlilerince yüklenerek tahliye edildi.

Bu arada kararın Başbakan'ın güvenliği amacıyla alındığı iddia edildi.
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.