Haberler

Kiler Likör'de tek kaldı, ürküp çekildi

Tarih: 2 Haziran 2008 Kaynak: Hürriyet
Mecidiyeköy'deki eski likör fabrikası arazisinin tekrarlanan ihalesi de katılan tek firma olan Kiler Grubu'nun başka katılımcı olmadığı gerekçesiyle çekilmesi üzerine yine sonuçsuz kaldı.

Arsayı çok istemelerine karşın, spekülasyona neden olmamak için tek katılımcı oldukları ihaleden çekildiklerini açıklayan Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, "Katılımı artırmak için basına ilan vermeyi bile düşündük. Arsayı alamadığımız için üzgünüm. İlgimiz devam ediyor, fakat her şey para olmadığı için çekildik" dedi.

Hasılat paylaşımı yönteminin belirlenmesi durumunda, konuyu inceleyip arsaya yeniden talip olabileceklerini söyleyen Kiler açılacak ihalede, yine tek katılımcı olmaları durumunda teklif vermeyeceklerini vurguladı. Mecidiyeköy'deki eski likör fabrikası arazisi, Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş tarafından açık artırma yöntemiyle ikinci kez satışa çıkarılmıştı. 25 Nisan 2008'deki ilk ihale sadece Kiler Grubu'nun katılmış olması nedeniyle onaylanmamıştı.

23 bin 711 metrekarelik Ali Sami Yen Stadı'nın hemen yanında yer alan Mecidiyökey'deki eski likör fabrikasının ilk ihalesinde en yüksek teklifi, 295.7 milyon YTL ile tek katılımcı Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı vermişti. Likör fabrikası arsasını satış komisyon başkanı Hakan Akbulut, arsa için yapılan ikinci satış ihalesinin, tek katılımcı olan Kiler çekilince iptal edildiğini açıkladı.

Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Feyzullah Yetgin gelişmeyi, "Bizim için çok büyük kayıp değil" diye niteledi ve şunları söyledi: "Tek katılımcı olunca bir takım sıkıntılar oluyor. Biz daha fazla katılımcı olacağını ümit ediyorduk. Bu amaçla haftalardır TV ve basına ilan veriyorduk. Sonuç gene aynı oldu. Demek ki konjonktür böyle."

Kiler: Araziye ilgimiz sürüyor
Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, "İlk ihalenin sonuçlanmasının ardından yapılan spekülasyon bizi fazlasıyla üzmüştü. Bugün yine tek başımıza burada olduğumuzu görünce ihaleye teklif vermeme kararı aldık" dedi. Nahit Kiler, yaptığı açıklamada, İstanbul'da sınırlı sayıda kalan böylesi önemli bir arazi için yapılan ihaleye, tek başına katılımcı olarak hazır bulunmanın üzüntüsünü yaşadıklarını kaydetti. Kiler, 25 Nisan tarihinde yapılan ilk ihaleye de tek başına katıldıkları için rekabet oluşmamasından dolayı ihalenin iptal edilmesini olumlu karşıladıklarını anımsatarak, şunları kaydetti:

İptale sevinmiştik
"İlk ihaleye yalnız bizim katılmamızın ardından yapılan spekülasyonlar bizi fazlasıyla üzmüştü. Adımızın kirletilmemesi açısından Emlak GYO'nun ihaleyi iptal etmesi bizi sevindirmişti. İkinci ihaleye diğer firmaların katılması için neredeyse biz de ilan verecektik. Yaptığımız basın açıklamalarıyla da İstanbul'un bu değerli arazisinin ihalesine katılımın artması için elimizden geleni yaptık. İkinci ihalede katılımcı sayısının artacağını düşünüyorduk. Ancak ilk ihalede yaşanılan spekülasyonları önlemek adına tek başına katıldığımızı görünce ihaleye teklif vermeme kararı aldık. İlk ihale sonrasında yapılan spekülasyonları hak etmemiştik. Para bizim için her şey değil. Önemli olan Kiler Holding'in itibarıdır."

Türkiye'nin prestij projesi olarak nitelendirilen İstanbul Sapphire projesine imza atan Kiler GYO'nun, bu arazi için de adından söz ettirecek bir yatırım planı bulunduğunu ifade eden Nahit Kiler, "Büyükdere Caddesi bizim yakından bildiğimiz bir bölgeydi. Böylesi değerli bir araziye yatırım yapmayı istiyoruz. Araziye ilgimiz devam ediyor" dedi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.