Haberler

İnciraltı'nın nazım imar planı geçerli

Tarih: 2 Haziran 2008 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Ertan Gürcaner
Yargı, Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan ancak bir grup yurttaşın başvurusu üzerine İnciraltı'yla ilgili bölümü iptal edilen İzmir'in 25 bin ölçekli Nazım İmar Planı'nın hala geçerli olduğuna karar verdi. İnciraltı'nda EXPO alanı olarak belirlenen bölgede arazileri bulunan bir grup gayrimenkul sahibinin 25 bin ölçekli İzmir Kentsel Bölge Nazım İmar Planı'nı kabul eden Büyükşehir Belediye Meclis Kararı'nın 'iptali' istemiyle İzmir 1 ve 2. İdare Mahkemeleri'ne açtığı davada mahkemelerin verdiği 'iptal' kararının ardından 25 bin ölçekli planların geçerli olup olmadığı yönündeki tartışmalara böylece son nokta konmuş oldu.

Görüş Ayrılığı
Kamuoyunda tartışmalara neden olan mahkeme kararının ardından hukukçular arasında yaşanan fikir ayrılığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir 2. İdare Mahkemesi'ne verdiği dilekçe sonucunda açıklığa kavuştu.

Büyükşehir Belediyesi; avukatları aracılığı ile İzmir 2. İdare Mahkemesi'ne verdiği dilekçede 2 Şubat 2008 tarihinde mahkemece verilen 'iptal' kararının kamuoyunda görüş ayrılıkları yaşanmasına neden olduğuna dikkat çekerek 'iptal' kararının sadece Bakanlar Kurulu Kararı ile 1991 yılında 'turizm merkezi' ilan edilen alanı mı yoksa İzmir Büyükşehir Belediye Meclisince kabul edilip yürürlüğe sokulan 25 bin ölçekli İzmir Kentsel Bölge Nazım İmar Planı'nın tamamını mı kapsadığını sordu.

Oybirliği Alındı

Mahkeme heyeti, 'iptal' kararının sadece davacıların taşınmazını da içine alacak şekilde Bakanlar Kurulu tarafından 'turizm merkezi' ilan edilen bölgeyi kapsadığını, 25 bin ölçekli İzmir Kentsel Bölge Nazım İmar Planı'nın tamamını kapsamadığını belirtti. Oy birliği ile alınan kararda ayrıca 2577 Sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 29. maddesinde; Danıştay, Bölge İdare Mahkemeleri, İdare ve Vergi Mahkemelerince verilen kararların yeterince açık olmaması durumunda ya da birbirine aykırı hüküm fıkraları taşıması halinde taraflardan herhangi birinin, kararın açıklanması veya aykırılığın giderilmesini isteyebileceğinin de hükme bağlandığı belirtildi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.