Haberler

Gökçek: Kızılırmak suyunu her gün içeceğim

Tarih: 2 Haziran 2008 Kaynak: NTVMSNBC
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kızılırmak suyunun kente verilmesiyle ilgili “Suyu kendim de içiyorum, çocuklarıma da eşime de içiriyorum. Aldım bir bardak suyu çektim kafamdan aşağı” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Kuşcağız Stadı’nda düzenlenen panayıra katıldı. Ankaralılara seslenen Gökçek, “Geçen sene susuzluktan çok çektik. Su patlamaları dolayısıyla da sizleri biraz üzdük” diye konuştu. Günde ortalama buharlaşma dahil 1 milyon metre küp su tüketildiğini ifade eden Gökçek, “Yani 150 günlük suyumuz var. Fazla bir su yok. Eğer Kesikköprü’den Kızılırmak suyunu getirmemiş olsaydık, bu sene kesinlikle susuzluk yaşayacaktık” dedi.

Kesikköprü ve Hirfanlı Barajları’nın birbirini takip ettiğini ve burada 7 milyar metre küp su bulunduğunu kaydeden Gökçek, şöyle konuştu:

“Bu hiç yağmur yağmasa, 20 sene Ankara’nın ihtiyacı demek. Devlet Su İşleri tek hattı 10 yılda planlamıştı. Biz üç hattı 1 yılda getirdik. Ama bütün bu gayretlerimize rağmen hasetten çatlayanlar var. Bu sudan rahatsız olanlar var. Ben diyorum ki, kıskananlar çatlasın. Ne yapalım yani?”

Çocuklarıma ve Eşime de İçiriyorum
Gökçek, sahnedeki sunucunun “Bir söz söylendi. Bize mikroplu su mu içirdiniz?” demesi üzerine de şunları söyledi:

“Bir insanın kendi vatandaşlarına, hemşehrilerine zehirli su içirmesi için hain olması, alçak olması lazım. Ben bu suyu kendim de içiyorum, çocuklarıma da eşime de içiriyorum. Bundan sonra, bu suyu illaki önüme başka su da getirseler de içeceğim ki, gittiğim yerde bunu söyleyebileyim. Vallahi sabah da içtim. Aldım bir bardak suyu çektim kafamdan aşağı. Dolayısıyla bundan hiç bir şekilde çekinecek bir şey yok. Ama muhalifler, maalesef o su patlakları olayında dediler ki, ‘Biz Melih Gökçek’i yıkarsak ancak bu suyla yıkarız.”

Suyu 21 Gün Gizlice Verdim
Bazı oda ve partilerin “Kızılırmak suyu Ankara’ya verilince ortalığı birbirine verelim. Hastalık aldı başını gitti, ishaller aldı gitti diyelim” dediklerini savunan Gökçek, “Sırf bunların oyununu bozmak maksadıyla 21 gün süreyle suyu kimsenin haberi olmadan verdim. Çok kişinin haberi vardı da, medyanın haberi olmadı” dedi.

Sazan Esprisine Helal Olsun
Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Burhan Yazar’ın “Mogan Gölü’nde balıklar ishal oldu” açıklamalarını anımsatan Gökçek, şöyle konuştu:

“Biliyorsunuz sazan her şeye atlayan balıktır. Tabiri caizse onlara espiri yapıp onları tufaya düşürüyor. Fakat gazete manşetten veriyor bunu. Aklınca ‘Mogan’da sazanlar ishal olursa, vatandaş da ishal olur demeye getiriyor’. Ama kendisi maalesef olayın içine sazan gibi atlıyor. Helal olsun Burhan Yazar’a...”

“Ankaralı’yı kobay gibi mi kullanıyorsun?” eleştirilerinin yapıldığını belirten Gökçek, şöyle devam etti:

“Bu suyu 20 yıldır Kırıkkale, Keskin içiyor. 40 yıldan beri Kesikköprü içiyor. Oradaki insanlar kobay diye mi kullanıldı? Oradaki insanların canı can değil mi? Bunu söyleyen milletvekilleri, odalar doğrudan doğruya insanları kışkırtmaktan başka bir şey demiyorlar. Allah’ın izni ile bundan sonra 20 sene boyunca Ankara susuz değil. Bütün dünyada küresel ısınma varken, Ankara’nın 20 senesi garanti altında. Hiç bir şekilde içmekten çekinmeyin. Melih Gökçek’e güvenin. Çünkü ben de sizlerle birlikte her gün içiyorum, içeceğim.”
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.