Haberler

İSKİ: İstanbul’un suyu kriterlere uygun

Tarih: 2 Haziran 2008 Kaynak: NTVMSNBC
İstanbul’un musluk sularının her gün yaklaşık 400 noktadan numune alınarak modern laboratuvarlarda analiz edildiği, analiz sonuçlarına göre suyun TSE, AB, ABD Çevre Koruma Kurumu ve Dünya Sağlık Örgütünün kriterlerine uygun olduğu bildirildi.
İSKİ’den yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında İstanbul’daki musluk sularıyla ilgili doğru olmayan iddialara yer verildiği belirtilerek, bunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi faaliyet raporunda yer alan bazı verilerin yanlış yorumlanmasından kaynaklandığı kaydedildi.


İstanbul İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne ait olduğu belirtilen “asılsız” su örneği test sonuçları ile İstanbul’un içme suyunun standartlara uygun olmadığının iddia edildiği dile getirilen açıklamada, şöyle denildi:

“İstanbul’un musluk suları her gün 350 ile 400 noktadan numune alınarak akredite olmuş İSKİ’nin modern laboratuvarlarında analiz edilmektedir. Analiz sonuçlarına göre İstanbul’dan musluklardan alınan su, Türk Standartları Enstitüsü, AB, ABD Çevre Koruma Kurumu ve Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlemiş olduğu kriterlere uygundur. İçme sularımız her ay düzenli olarak İl Sağlık Müdürlüğü, İSKİ ve Hıfzıssıhha Bölge Müdürlükleri tarafından kurulan ayrı ayrı ekipler tarafından ayda bir numune alınarak analiz edilmektedir. Ayrıca ilçe sağlık grup başkanlıkları tarafından da şebeke suyu analizleri yapılmaktadır. Ayrı ayrı kurumlar tarafından yapılan bu analizlerde şehir şebeke suyunun insani amaçlı sular hakkındaki yönetmelikte belirlenen standartlara uygun olduğu görülmektedir.”

Şehir şebeke suyunda herhangi bir olumsuzluğun olması durumunda İstanbul’da milyonlara insanın bundan etkilenerek hasta olacağına işaret edilen açıklamada, Büyükşehir Belediyesi faaliyet raporunda yer alan ve iddialara neden olan analiz sonuçlarının, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına gelen şikayetler üzerine, kuyu suyu, havuz, sebil ve depo çıkışı gibi İSKİ şebekesi dışındaki muhtelif yerlerden alınan numunelere ait olduğu vurgulandı.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.