Haberler

Zeyport'a rezidans

Tarih: 2 Haziran 2008 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: Gökhan Yılmaz
'Zeyport' kentsel dönüşüm projesi ile geleceğin turizm merkezi olacak Zeytinburnu sahil şeridindeki Four Seasons Otelleri'nin sahibi Mesut Toprak'a ait araziye yüksek katlı otel ve rezidans izni çıktı.

Amerika'da yaşayan ünlü işadamı Halil Bezmen'in TMSF tarafından el konulduktan sonra Four Seasons Otellerinin sahibi Mesut Toprak'a 45 milyon dolara satılan Zeytinburnu sahil şeridindeki araziye yüksek katlı otel ve rezidans izni çıktı.

İstanbul'un en önümli kentsel dönüşüm projesi olan 'Zeyport' projesiyle yolcu gemilerinin uğrak yeri olacak Zeytinburnu'nun otel ihtiyacını karşılamak amacıyla, Kazlıçeşmedeki 28 bin metrekarelik araziye yüksek katlı otel ve rezidans yapılmasına ilişkin plan tadilatı Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 16 Mayıs'taki toplantısıda kabul edildi.

Otel ihtiyacı karşılanacak
Plan tadilatıyla, güneyinde sahil yolu, kuzeyinde demiryolu geçen Kazlıçeşme'deki araziye yüksek katlı otel ve otel inşaatının yüzde 40'ı kadar rezidans yapma imkanı tanındı. Böylece, 'Zeyport' projesi bittiğinde İstanbul'un en önemli turizm merkezlerinden biri olacak bölgenin otel ihtiyacı karşılanacak.

TMSF 45 milyon YTL'ye sattı
Mevcut yasal duruma göre Toprak, arsa üzerine en fazla 6 katlı bina inşa edebiliyordu. Plan tadilatı sonrasındaysa aranan yükseklik şartı kaldırılarak 2,5 emsalin yanı sıra otel inşaatının yüzde 40'ı kadar da rezidans yapma hakkı tanındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin onayladığı plan tadilatına ilgili belediye müdürlükleri, arazinin İstanbul'un Marmara silueti kapsamında kaldığı ve Tarihi Yarım adaya çok yakın bir noktada bulunduğu için karşı çıktı. Daha önce Halil Bezmen'e ait olan araziye TMSF el koymuştu. Araziyi 45 milyon YTL'ye Four Seasons Otellerinin sahibi işadamı Mesut Toprak almıştı.

Turizm merkezi olacak
Akfen"in Novotel ve Ibis otellerini açmasıyla popülerliği artan Zeytinburnu, 'Zeyport' kentsel dönüşüm projesi bittiğinde İstanbul'un turizm merkezlerinden biri olacak. 3 milyar dolara malolacak ve 2011'de bitirilecek proje kapsamında Kazlıçeşme'deki 400 bin metrekare alana 10'dan fazla turizm tesisi ve otel yapılması öngörülüyor. Sahile de İstanbul"un en büyük kruvaziyer limanını yapılacak. Liman için başlatılan çalışmalar ise sürüyor. Proje kapsamında uluslararası kongreler için 15 bin kişi kapasiteli, 40 bin metrekare alanlı bir kongre binası da yapılacak. Projede 5 bin araç kapasiteli 60 bin metrekarelik devi bir otopark yapılması da planlanıyor. 1 milyon metrekare deniz kullanım alanı bulunan projede 470 dönüm arsa üzerinde, 705 bin metrekare inşaat yapılacak.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.