Haberler

'Baştan Başa Haliç Kıyısı’ Sergisi

Tarih: 30 Mayıs 2008 Kaynak: Cumhuriyet
Eyüp Belediyesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi Bölümü işbirliği ile “İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Eyüp Vizyonu” konulu 2. Kent Konseyi, bugün toplanıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi, Sanat Yönetimi ve Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Bölümleri son sınıf öğrencileri tarafından başlatılan “Haliç Rehberi” etkinliği kapsamında gerçekleştirilecek olan ‘Baştan Başa Haliç Kıyısı’ sergisi de toplantının ardından açılacak. Sergi, 31 Mayıs-7 Haziran 2008 tarihleri arasında Eyüp Belediyesi Nezih Eldem Şehir Müzesi’nde ziyarete açık olacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri, 8 aydır Haliç kıyıları boyunca Haliç’in kültürel dokusunu belirleme ve belgeleme çalışması yapıyor. Eyüp, Fatih, Beyoğlu, Eminönü belediyeleri sınırlarındaki kıyı bölgelerini içeren bu büyük ölçekli projenin bu yılki ayağında, öğrenciler kıyı kesimlerindeki kahvehane, bar, restoran, kültür merkezi, kalıntı, yıkıntı, fabrika, zanaat atölyesi, eğitim kurumu, özel kurum, kamu kuruluşu, sağlık merkezi, renovasyon projesi gibi alanlara ağırlık verdiler. Bu çalışmayı yapmak için öğrenciler, santralistanbul’dan başlayarak iki kıyıyı kapı kapı dolaşıp bilgi aldılar ve “Haliç Rehberi”nde olmasını arzuladıkları her noktayı fotoğraflayarak malzeme topladılar. Bu noktalar üzerine araştırmalar yapıldı, arşivler incelendi.

Eyüp Belediyesi Kültürevi Arşiv ve Kütüphanesi ile Osmanlı Bankası Arşivi, araştırma konusunda projeyi destekledi. İki kıyının denizden video çekimi yapılarak mimari ve kültürel dokusu belgelendi.

Proje; İstanbul’un en önemli yerleşim merkezlerinden olan Eyüp, Kâğıthane, Beyoğlu, Eminönü, ve Fatih’i, Haliç’e kıyısı olma özelliği ile diğer bölgelerden ayrılan “Eski İstanbul”u ve onun bugünkü yüzünü ortaya koymayı amaçlıyor.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.