Haberler

"Türkiye'deki deprem sigortası dünyanın en büyüklerinden"

Tarih: 2 Haziran 2008 Kaynak: Sabah
Dünya Bankası Türkiye'deki Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun dünyadaki örnekleri arasında en büyüklerden biri olduğunu bildirdi.

Dünya Bankası Ağustos 1999 depreminden sonra Hükümet işbirliğiyle gerçekleştirilen projelerle ilgili açıklama yaptı. 17 bin kişi yaşamını yitirdiği, 200 bin kişinin evsiz kaldığı deprem sonrası büyük bir yeniden yapılandırma ve yaraların sarılması planına ihtiyaç duyulduğunu kaydeden DB bunun ekonomik düzelme ve sonraki olası doğal afetlerin maliyetlerini azaltmaya yönelik iyileştirmeleri içerdiğini bildirdi.

Marmara Deprem Acil Yeniden Yapılandırma Projesi'nin IBRD'nin (Uluslar arası İmar ve Kalkınma Bankası) 505 milyon dolarlık kredisiyle desteklendiği, projeyle depremde yıkılan bölgelerdeki yaşam koşullarının iyileştirilmesi, ekonomik canlanma ve büyümenin yeniden başlamasının amaçlandığı belirtildi. Afet risk yönetimi ve afetlerin etkilerini azaltmada kurumsal çerçevenin geliştirilmesi için söz konusu projenin acilen devreye sokulduğunu bildiren Dünya Bankası "Proje, 2007 yılında başarıyla tamamlandı" açıklamasını yaptı.

Dünyanın en büyük sigortalarından
Dünya Bankası, hükümetlerin işbirliğiyle tamamlanan projeyle deprem bölgesinde kentsel bölgede 12 bin, kırsal kesimde 800 konut yeniden inşa edildiğini açıkladı. Proje tamamlandıktan sonra normal yaşam koşulları felaketten etkilenen bölgelerde yeniden başladı, sağlık altyapısıyla konut alanı dışındaki altyapı inşaatları gerçekleştirildi.

Felaket anlarında acil yardımların koordineli gerçekleşmesi, depreme hazırlanılması ve zararların azaltılmasına yönelik çalışmalar yapmak üzere Yeni bir Acil Yönetim Merkezi kuruldu. Deprem sigorta sistemi oluşturuldu, bununla gelecekteki olası depremlerin bütçe üzerindeki yükünün hafifletilmesi amaçlandı. Açıklamada, "Türkiye'deki Doğal Afet Sigortaları Kurumu dünyadaki en büyük kamu sigorta programlarından biridir, 2.6 milyon Türk ev sahibini kapsam altına almaktadır" denildi.

Açıklamada, bölgedeki sağlık tesislerinin yeni gereçlerle donatıldığı için acil çağrılara daha iyi yanıt verebilir hale geldiği de belirtildi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.