Haberler

Lykia World & LinksGolf Antalya Oteli hizmette

Tarih: 2 Haziran 2008 Kaynak: Dünya
Lykia Grup Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Silahtaroğlu, grubun yeni oteli Lykia World & LinksGolf Antalya'nın konuklarını ağırlamaya başladığını söyledi.

Lykia Grup Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Silahtaroğlu, düzenlediği toplantıda, yeni tesiste turizme, eğlendirmenin ötesinde keyif konseptini de kazandırmayı hedeflediklerini anlattı.

Bu konseptin, bireysellik ve çeşitliliği birleştirdiğine dikkati çeken Silahtaroğlu, böylece her konuğa, ilgi, zevk veya neşesine göre uygun bir etkinlikle vakit geçirme fırsatı verildiğini kaydetti. Silahtaroğlu, "Konuklarımız etkinlikleri takip etmeyecek, etkinlikler konuklarımızın olduğu yere gidecek" dedi.

Otelin resmi açılışının 7 Haziranda yapılacağını belirten Silahtaroğlu, otel ve golf sahasının Antalya'nın en güzel sahillerinden birinde 1000 dönümlük arazide yapıldığını belirtti. Silahtaroğlu, şöyle konuştu:

"Akdeniz sahillerinin ilk ve tek denize sıfır golf sahası için hiç ağaç kesilmedi. Otelimiz hizmete girdi. Golf sahamız ise Eylül ayının ikinci yarısında hizmete girecek. Dünyada 36 bin golf sahası var. Bunun 300'ü denize sıfır (Link Golf) golf sahasıdır. Antalya'da yaptığımız bu golf sahası en iyilerinden biri konumundadır.

Otelin bahçesinin sulaması, kullandığımız suyu arıttıktan sonra elde edilen su ile yapılıyor. Golf sahasının sulaması yüzey suları ve deniz suyu ile yapılacak. Yeraltı suyu hiç kullanılmıyor. Golf sahalarında kullanılan çim, deniz suyu ile de sulanabiliyor. 12 ay yeşil kalabilen bu çim, denizin nemi ile besleniyor. Otelin banyolarında su tasarrufu sağlamak için debi düzenleyen sistemler yer alıyor. Ayrıca mutfakta kullanılan yağlar toplanarak, yerel hizmet sağlayıcıları tarafından değerlendiriliyor. Bir golf sahasının günde 7 bin ton suya ihtiyacı var. Yeraltı suyu değil, Köprüçay'dan gelen ve denize dökülen suyu kullanıyoruz."

Otelde her türlü konforun bulunduğunu anlatan Silahtaroğlu, 100 milyon euro harcanan otel ve golf sahasının 2.5 kilometre uzunluğunda sahilinin bulunduğunu söyledi.

Otelde deniz, kum, güneşin yanı sıra eskrim, bumerang, ata binme gibi sporlar da dahil çok sayıda spor yapabilme olanağının bulunduğuna işaret eden Silahtaroğlu, "Emsali olmayan bir doğa oteli yaptık. Otelde Türkiye'de ilk defa yapılan bir Japon yüzme havuzu da mevcut. Bu yıl 300 bin geceleme ve 40 milyon euro ciro hedefliyoruz. Fiyatımız Antalya otellerinin ortalamasının iki katı" dedi.

"Fiyat ve performans bakımından en ucuz ülke Türkiye"
Türk turizminin gelişmeye başladığı 1991 yılında çıkan Körfez Savaşı yüzünden otellerin ucuza satılmaya başlandığını ifade eden Silahtaroğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye'de otelleri ucuza satmak 1991'li yıllara dayanıyor. Fiyat ve performans bakımından en ucuz ülke Türkiye'dir. Türkiye'nin turizmde büyük geleceği var. Türkiye'nin kalkınmadaki en büyük şansı turizmdir. Turizm demek kalkınmışlık demektir. Türkiye 2015 yılında 50 milyon turist 50 milyar dolar gelir elde eder. Yeter ki turizmde hedeflerimizi doğru koyalım. Antalya kültür festivalleri şehri olabilir. Antalya'da Side, Aspendos, Perge, Phaselis ve Termessos gibi sağlam olan antik tiyatrolar var. Bunlardan yararlanmalıyız."

800 kişinin çalıştığı bir otel yaptıklarını, ancak ana yoldan otele üç yıldır 11 kilometrelik yol yaptıramadıklarını belirten Silahtaroğlu, yol için destek vermeye hazır olduklarını, ancak yolu bir türlü yapamadıklarını sözlerine ekledi.

12 ay açık kalacak olan otelde Türk ve uluslararası mutfaklarından örnekler bulunuyor. Açık büfenin bulunduğu restoranda yemekler müşterinin gözü önünde yapılıyor ve servis ediliyor. Müşterinin talebi kadar yemek yapılarak, israf önlenmeye çalışılıyor.
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.