Haberler

Aliağa-Menderes'te 4 İstasyon Daha Tamamlandı

Tarih: 2 Haziran 2008 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Aliağa–Menderes Projesi’ndeki çalışmalar hızla devam ederken; Mavişehir, Atasanayi, Şemikler ve Demirköprü’nün inşaatları da tamamlandı. Sırada Egekent, Gaziemir ve Çiğli istasyonları var. İzmir’in kuzey ve güney gelişme alanlarını birbirine bağlayan Türkiye’deki en yaygın kent içi demiryolu ağı olan Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi’nde inşaatlar etap etap tamamlanıyor.

İnşaatları tamamlanarak hizmete açılan karayolu alt ve üst geçitlerinin ardından, hat devreye girdiğinde bulundukları çevreye canlılık ve hareket getirecek olan istasyonlar da birer birer bitiriliyor. Daha önce tamamlanan Bayraklı, Kemer, Şirinyer ve İnkılap istasyonlarının ardından; Mavişehir, Atasanayi, Şemikler ve Demirköprü istasyonlarında da çalışmalar sonuçlandı. Böylece Aliağa-Menderes hattında tamamlanan istasyon sayısı 8’i buldu. Egekent, Gaziemir ve Çiğli istasyonlarının ise tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.

4 istasyon’a 13.8 milyon YTL’lik yatırım
Modern dizaynları ile sanat eserini andıran istasyonlar, 80 kilometrelik hattın devreye girmesiyle birlikte bulundukları bölgeye canlık ve hareket getirecek. Çevre düzenlemeleriyle birlikte bulundukları alanlara yepyeni bir görünüm kazandıracak olan istasyonlar, göz kamaştıracak.

Her biri 210’ar metre uzunluğunda olan Mavişehir, Atasanayi ve Şemikler istasyonları üst bilet hollü, Demirköprü İstasyonu ise alt bilet hollü olarak inşa edildi. Bulundukları bölgeyi modern ulaşım sistemine entegre edecek olan istasyonlar, aynı zamanda yaya alt ve üst geçidi olarak da kullanılacak. Her birinde dört yürüyen merdiven ve iki özürlü asansörü bulunan 4 istasyonun toplam bedeli 13.8 milyon YTL.

Kuzeyde 22, güneyde 10 istasyon bulunacak
Türkiye'deki en yaygın kent içi demiryolu ağı olan Aliağa - Menderes hattı projesi ile kentin bir ucundan diğer ucuna 86 dakikada ulaşılacak. Projenin Aliağa-Alsancak arasında 57 kilometreden oluşan kuzey hattında 22 istasyon yer alacak. Bu mesafenin 60 dakikada kat edilmesi öngörülüyor. Alsancak-Cumaovası arasındaki 22 kilometre uzunluğundaki güney hattında ise 10 istasyon bulunacak. Bu mesafenin de 26 dakikada kat edilmesi planlanıyor.

80 kilometrelik hatta çalışmalar tamamlanıp hizmete alındığında kentin kuzey-güney aksı süratli ve konforlu bir ulaşım sistemi ile birbirine bağlanmış olacak. Aliağa-Menderes hattında günde 550 bin yolcu taşınması hedefleniyor.
Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.