Haberler

Eczacıbaşı çevre dostu fabrika açtı

Tarih: 2 Haziran 2008 Kaynak: Milliyet
Eczacıbaşı Girişim Pazarlama’nın 15 milyon dolarlık yatırımla kurulan Endüstriyel Temizlik ve Kozmetik Ürünleri Fabrikası, Gebze’de faaliyete geçti.

9 bin metrekare alan üzerine kurulan ve yıllık 20 bin ton üretim kapasitesine sahip olan fabrikada, Maratem endüstriyel temizlik ürünleri, Selin ve Egos markalı ürünler ile diğer kişisel bakım ürünlerinin iç ve dış pazara yönelik üretiminin yanı sıra fason üretim de gerçekleştirileceği bildirildi.

Yapılan açıklamada, Türkiye’nin ürün geliştirme ve Ar-Ge amaçlı en kapsamlı laboratuvar ve ekipmanlarına sahip olan fabrikanın aynı zamanda çevre dostu olduğu, üretimde güneş enerjisinden faydalanılan ve işlemden geçirilen yağmur suyunun kullanıldığı belirtildi.

Yüzde 35 enerji tasarrufu
Açıklamada, fabrikada ayrıca sanitasyon işlemleri hijyen buharla, temizlik işlemleri CIP (Cleaning In Place-Yerinde Temizlik) ile yapıldığından, benzer işletmelere göre yüzde 50 daha az su kullanıldığı ve yüzde 50 daha az atık su oluştuğu, proses ve bina soğutmada da, benzerlerine göre yüzde 35 enerji tasarrufu sağlayan manyetik yataklı chillerin kullanıldığı kaydedildi.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı da konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Bu yatırımımız, uzun yıllardır faaliyet gösterdiğimiz tüketici ürünleri sektöründeki varlığımızın sağlamlaşıp derinleşmesi bakımından stratejik değere sahip bulunuyor ve bu nedenle de Eczacıbaşı Topluluğu için önem taşıyor.

Bu yatırımla aynı zamanda, son yıllarda, global rekabet üstünlükleri elde etmek amacıyla tüm çalışma alanlarımızda giriştiğimiz stratejik yapılanma yolunda, yeni bir adım daha atmış bulunuyoruz” dedi.
Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.