Haberler

Asırlık Muğla evleri turizmin hizmetinde

Tarih: 2 Haziran 2008 Kaynak: Zaman
Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla'nın bacalarıyla ünlü tarihi evlerini koruma altına alıp restore ederek, turizmin hizmetine kazandırdıklarını bildirdi.

Gürün, yaptığı açıklamada, Muğla'yı kültür kentine dönüştürmeyi planladıklarını söyledi.

Muğla'nın kendi kültürel değerlerini koruyarak bugüne geldiğini anlatan Gürün, ''Aslına uygun yaptığımız restorasyon çalışmalarıyla, bacalarıyla ünlü tarihi Muğla evlerinin geleceğe taşınması için önemli adımlar attık'' dedi.

Muğla'da koruma altına aldıkları 4 bin 400 tarihi evden bir bölümünü restore ederek, turizmin hizmetine kazandırdıklarını belirten Gürün, şöyle konuştu:

''Karabağlar Yaylası'nda bulunan tarihi Keyfoturağı Kahvesi'ni Muğla kültürünün ve yemeklerinin tanıtıldığı bir yer haline getirdik. Biz kent olarak kararımızı verdik. Kentte korumacılık bilinci artık yerleşti. Daha önce kaderine terk edilen tarihi mekan ve yapılar, bugün bize ulusal ve uluslararası platformlarda ödül getiriyor. Muğla ve Muğlalı, koruma ve uygulama konusundaki kararlılığını tüm ülkeye gösterdi. Şimdi önemli olan bunu devam ettirmek. Biz kendi imkanlarımızla yaptığımız uygulamalarla vatandaşımıza örnek oluşturduk. Dileğimiz bu anlayışın ve hassasiyetin devam etmesi.''

Kültür Turizmi
Turizmin 12 aya yayılabilmesi için kültür turizmine ağırlık verdiklerini vurgulayan Gürün, ''Muğla'da turizmi, deniz, güneş, kum üçgeninden kurtarmak istiyoruz. Muğla'ya yabancı turist de gelecek ancak öncelikle yerli turist bekliyoruz. Vatandaşlara, Muğla'nın özgün kültürünü, yemeklerini ve tarihi dokusunu görmelerini tavsiye ediyoruz'' dedi.

Muğla'ya çok sayıda turizm yatırımcısının geldiğini ifade eden Gürün, şunları kaydetti:

''Muğla, butik otel işletmesinin, kısa dönemli konaklamaların, özgün mekanlarda yapılabileceği önemli bir merkez. Yeni yatırımcıları Muğla'ya bekliyoruz. Kültür turizmine kazandırdığımız tarihi evleri ziyaret etmek için kentimize gelen turistleri, butik otellerde ağırlamayı hedefliyoruz.''

Öte yandan, Muğla Belediyesi'nce turizme açılan Muğla Kültür Evi, Özbekler Evi, Karabağlar Yaylası'ndaki Keyfoturağı, kenti günübirlik ziyarete gelen turistlerin ilgisini çekiyor. Turistler, bacalarıyla ünlü tarihi evleri gezerek Muğla kültürü hakkında bilgi ediniyor.
Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.