Haberler

Gürsu, artan nüfus için TOKİ ile anlaştı

Tarih: 2 Haziran 2008 Kaynak: Zaman Yazan: Fatih Karakılıç
Bursa'ya bağlı Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, göreve geldiklerinde 21 bin olan nüfuslarının 4 yılda 47 bine ulaştığını, yapılacak TOKİ konutları sonrasında bu rakamın ikiye katlanacağını söyledi.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu, Gürsu Belediyesi'nin yapmayı planladığı TOKİ konutlarının planlarını incelemek amacıyla Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü'yü ziyaret etti. Mimarlar Odası Başkanı Şenol Şimşek, 2. Başkan Kenan Akan ile sekreter, sayman ve üyelerin de katıldığı ziyarette, yaptığı yatırımları ve faaliyetlerini anlatan Başkan Orhan Özcü, TOKİ konutlarının maddi durumu iyi olmayan vatandaşların ev sahibi olmalarını sağlamak amacıyla yapılacağını belirtti.

Belediye Başkanı Özcü, "Yerli ve yabancı firmaların projelerini inceledik. En sonunda kendimize bir proje belirledik. Projeyi tamamladığımızda Gürsu'nun nüfusunda önemli bir artış olacak." dedi. Yapacakları konutlarda sadece geliri dar olan vatandaşların değil, her kesimden insanların ikamet edebileceğini söyleyen Özcü, maddi durumu kötü olan kişileri TOKİ konutlarında oturtarak insanları diğer kesimlerden soyutlamak istemediklerini, her gelir grubundan vatandaşa göre TOKİ konutları yapılacağını vurguladı. TOKİ projesini tamamlamaya kararlı olduklarını belirten Özcü, "Bizler belediye yönetimine 5 yıl için seçiliyoruz. Ancak verdiğimiz kararlarla 50 yıl sonrasını bile etkileyebiliyoruz. 50 yıl sonrasını görebilmeliyiz. Bu projeyi ortaya koyduk. Talep gelirse, bitirip halkımıza teslim edeceğiz." diye konuştu.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şenol Şimşek ise, yapılacak konut projelerinde amacın dışına çıkılmaması gerektiğini söyleyerek, sosyal proje üretmek yerine üst gelir grubuna konut yapmanın TOKİ'nin görevi olmadığını savundu. İlk önceleri dar gelirli vatandaşa konut yapma düşüncesiyle başlatılan projeleri kendilerinin de desteklediğini belirten Şimşek, ancak son zamanlarda sosyal proje üretmek yerine lüks ve müstakil konutlar yapılmaya başlamasına da şiddetle karşı çıktıklarını dile getirdi. Şimşek, "TOKİ'nin 2 amacı olmalıdır. Öncelikle maddi durumu iyi olmayan vatandaşları ev sahibi yapmak, ikinci olarak da insanların yaşam kalitelerinden taviz vermeden kaliteli konutlar üretmek. Bunlar yapılmadıktan sonra ucuza konut yaparak insanların hayatlarını tehlikeye atmaya kimsenin hakkı yok." şeklinde konuştu.

Kentin planlanması aşamasında meslek odalarına danışılması ve görüşlerinin alınması gerektiğine de değinen Şimşek, şehrin yönetimi hakkında kent yöneticilerine hiçbir şekilde müdahale etmediklerini, yöneticilerin de şehrin planlaması ya da kentsel dönüşüm konularında meslek odalarından fikir almaları gerektiğinin altını çizdi. Gürsu'da yapılması planlanan 17 bin 500 konutluk TOKİ projesine Mimarlar Odası olarak sıcak bakmadıklarını vurgulayan Şimşek, sosyal sorumluluk amacıyla yapılan projelerde bu denli çok katlı binaların olmaması ve yoğunluğun azaltılması gerektiğini savundu. Şenol Şimşek, belediyeden alınacak bilgi ve belgeler, yapılan araştırmalar ve çalışmalar sonucu Gürsu'daki toplu konut çalışmaları hakkında görüşlerini belediye ve vatandaşlarla çok yakında paylaşacaklarını dile getirdi.
Takip
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.