Haberler

30 bin müteahhit iş bıraktı

Tarih: 3 Haziran 2008 Kaynak: Referans
Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Federasyona bağlı 8 il bünyesinde yaklaşık 30 bin müteahhidin, 1-15 Haziran tarihleri arasında iş bıraktığını bildirdi.

Tellioğlu, dün yaptığı yazılı açıklamada, 17 Mayıs 2008'de yaptıkları Olağanüstü Genel Kurul'da, son dönemlerdeki "demir-çelik fiyatlarına gelen aşırı zamlara karşı, iktidarın ve muhalefetin sessiz kalmasına karşı ve TOKİ'nin (sosyal konut üretme) adı altında tamamen profesyonel bir ticari kazanç elde etme kurumuna dönüşmesi ve aynı zamanda siyasete de alet edilmesine" tepki olarak 1-15 Haziran tarihleri arasında Federasyona bağlı 8 il bünyesinde yaklaşık 30 bin müteahhidin arkasında olduğu bir grev kararı alındığını hatırlattı.

Tahir Tellioğlu, bu karar doğrultusunda 1 Haziran itibariyle aciliyet ve zaruret doğurmayan bütün yapılarda iş bırakma kararının uygulanmaya başlandığını belirtti.

TOKİ'den iş bırakmaya destek
Bu arada TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, müteahhitlerin iş bırakma eylemini desteklediğini belirterek, "İnşallah bu eylemin demir ve diğer girdi maliyetlerinin düşürülmesine katkısı olur" dedi. Bayraktar, işi bırakanların "yap-satçılar" olduğunu, TOKİ'nin müteahhitlerinin işi bırakmadığını, dolayısıyla TOKİ'nin işlerinin aksamayacağını söyledi.

Ancak, fiyat artışları nedeniyle müteahhitlerin gerçekten zor durumda olduğunu vurgulayan Bayraktar, şöyle devam etti: "Sorunun çözümü için fiyat farkı kanununun hemen, hatta yarın çıkması lazım. Kararnamenin çıkması için parçalanıyoruz. Her gün 10 kez bakanlara telefon ediyorum ama bürokrasi işte. Yoksa biz de gerçekten ileride zor durumda kalacağız. İntihar mı etmek lazım."
Takip
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.