Haberler

Magic Life, Euro 2008 yüzünden iç pazara yöneldi

Tarih: 3 Haziran 2008 Kaynak: Referans Yazan: Sevgi Sayar Başaran
Tüm ülkelerin heyecanla beklediği Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2008), turizmcilere strateji değiştirtti. Magic Life, Euro 2008'e ev sahipliği yapan Avusturya ve İsviçre'den rezervasyonlar daralınca, rotayı yerli turistlere çevirdi.

Magic Life Center Türkiye Genel Müdürü Başak Erel, "Özellikle haziran döneminde Avusturya ve İsviçre pazarında Euro 2008 nedeniyle rezervasyonlarda daralma gözlemledik. Tesislerimizdeki bu boşluğu yerli turistle doldurma kararı aldık" dedi. Türkiye'de 4'ü Ege'de, 3'ü Akdeniz'de olmak üzere toplam 7 tesisiyle faaliyet gösteren Magic Life'ta haziran ayı doluluk oranının ortalama yüzde 95'lerde olduğunu anlatan Erel, Avusturya ve İsviçre pazarındaki turistlerin ise tercihlerini daha çok temmuzdan sonra kullanacağını kaydetti.

Antalya bölgesindeki tüm tesislere yönelik yoğun bir Rus turist talebi olduğunu hatırlatan Erel, "Bizim ayarımızdaki tesislerin büyük bir kısmının Ruslar tarafından önceden garantili olarak kapatılması nedeniyle Antalya bölgesinde yerli turiste ayrılan kapasite azaldı. Magic Life olarak tesislerimizde hiçbir zaman bir grubun hâkim hale gelmesini istemiyoruz. Bu nedenle verdiğimiz stratejik bir kararla tesislerimizdeki boşluğu Rus turist yerine yerli turistle doldurma kararı aldık. Özellikle Ege'deki tesislerimizi iç piyasaya yönelik sunacağız" diye konuştu.

Geçen yıl Türkiye'deki Magic Life tesislerinde 40 bini yerli olmak üzere toplam 180 bin kişiyi ağırladıklarını anlatan Erel, bu yıl yerli turist sayısını 60 bine çıkarmak istediklerini söyledi.

Yerli turiste kur zammı
Bu yıl kurdaki artışın YTL fiyatlarına da yansıdığını, bu nedenle birçok tesisin iç piyasa fiyatlarını yüzde 40 oranında artırdığını kaydeden Erel, "Magic Life olarak tesislerimizde iç pazarı büyütmek istediğimiz için fiyat artışlarımızı bu yıl yüzde 5-8 arasında tuttuk. Bunun yanında çok avantajlı bir erken rezervasyon sistemi uyguluyoruz. Fiyat artışını yaparken KDV indirimini de göz önüne aldık. Genel olarak Ege'nin Antalya'dan daha pahalı olduğu söylenir. Fakat grup olarak bunun tersini yaptık. Özellikle Bodrum'daki tesisimizin iç piyasa fiyatları Antalya'dan daha ucuz" dedi.

Marmaris Magic Life'ın haziran ayı kişi başı konaklama fiyatı kampanya döneminde 129 YTL'den, Bodrum Magic Life'ta ise 89 YTL'den başlıyor. Magic Life'larda en yüksek sezonda konaklama fiyatı ise 289 YTL'yi bulabiliyor.

Belirsizlikler satışları etkiliyor
Erken rezervasyon kampanyalarının çok iyi gittiğini ancak 3 haftadır yaşanan belirsizlikler nedeniyle bir durgunluğun söz konusu olduğunu belirten Erel, 2 hafta içinde ise piyasanın açılmasını beklediklerini söyledi. Erel, "Geçen yıllarda nisanda başlayan erken rezervasyon kampanyasını bu yıl şubat sonunda başlattık. 3 hafta öncesine kadar kampanya çok iyi gitti. Geçen yılın 2 katı oranında erken rezervasyon aldık. Ancak son 3 haftadır sektörde telefonlar çalmıyor" şeklinde konuştu.
Türkiye'de yatırım planları olduğunu anlatan Erel, emlak fiyatlarının artması nedeniyle şu anda beklemede olduklarını ancak İzmir'den Alanya'ya kadar uzanan bölgede fırsatlara baktıklarını söyledi. Erel, turizmde 2008 yılı sezonuyla ilgili öngörülerde de bulunarak, bu yıl turizm rakamlarının 2005'i geçeceğine dikkat çekti.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.