Haberler

Küresel ısınmaya karşı Bornova'da koru kuruldu

Tarih: 3 Haziran 2008 Kaynak: Yeni Asır

Park Bornova Outlet Center, küresel ısınmaya karşı gerçekleştirmeye başladığı çevre projesinde Ege Orman Vakfı ile birlikte Bornova-Laka köyü mevkiinde bin fidandan oluşan Park Bornova Korusunu oluşturdu.

Müşterilerini ve özellikle gençleri küresel ısınmaya karşı duyarlı olmaya çağıran Park Bornova "Ege Orman Vakfı Doğa Dostu" sertifikaları vererek İzmir'de yeşil bir çevre için harekete geçti. İlk etapta 1000 gencin kampanyaya katılmasının ardından, binlerce fidan daha dikmeyi planlayarak koruyu genişletmeyi hedeflediklerini belirten Park Bornova Outlet Center Tanıtım ve Pazarlama Sorumlusu Bengül Moral, "Dünyamız her geçen gün yok oluyor. Dünya hepimizin ortak evi, küresel ısınmayı yavaşlatmak için sadece 10 yıl kaldı. Tüm dünyayı olduğu gibi, Türkiye'yi de yakından ilgilendiriyor bu konu. Daha şimdiden kuraklık tehdidi baş gösterdi. Doğa için acilen harekete geçmeliyiz" dedi.

Projeye Destek
Park Bornova Outlet Center'de bir araya gelen Abalıoğlu Holding çalışanları birer fidan sahibi oldular. Park Bornova Outlet Center tarafından oluşturulan koruda adlarına fidan dikilen çalışanlar, düzenlenen bowling turnuvasının ardından sertifikalarını aldılar.

Ege Orman Vakfı ile ortak yürütülen proje kapsamında "Park Bornova Korusu"nda, alışveriş merkezinden sertifika almaya hak kazananların adlarına birer fidan yeşeriyor. Bugüne kadar binlerce fidanın dikilmesini sağlayan Park Bornova Outlet Center'ın, "Park Bornova Korusu"nu yeşillendirmeye devam edeceği bildirildi.

Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.