Haberler

Demirel: GAP Eylem Planı yeni değil

Tarih: 3 Haziran 2008 Kaynak: NTVMSNBC
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, hükümetin açıkladığı GAP Eylem Planı’nın, GAP’ın tamamlanmasına yönelik bir proje olduğunu belirterek, yeni bir plan olmadığını söyledi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Süleyman Demirel Üniversitesi’nde düzenlenen bir panelin ardından, Isparta Valisi Şemsettin Uzun’u makamında ziyaret etti. Süleyman Demirel, bir gazetecinin GAP Eylem Planı’yla ilgili sorusunu yanıtladı.

Demirel, şöyle konuştu: “GAP Eylem Planı, aslında GAP Projesi’nin tamamlanması projesidir. Yeni bir plan değildir. GAP Projesi’nin 40 milyar kw/saat elektrik üretecek ve 17 milyon dönüm araziyi sulayacak kapasitesi var. Elektriğin önemli bir kısmı yapılmıştır, sulama henüz yüzde 15 seviyesindedir. Sulamalarda geri kalınmıştır. Geri kalınmış olmasından dolayı üzgünüm ama başlamış olmasından ve bir an evvel bitirilmeye gayret edilmesinden dolayı da memnunum. Bir an evvel bitirilmeli.”

Demirel, Sümer halı fabrikasının özelleştirilmesinin Isparta’ya zarar verip vermeyeceğine ilişkin sorusuna, “Özelleştirme genel bir hadisedir” yanıtını verdi.

Özelleştirilen tesislere hep itirazlar olduğunu belirten Demirel, “Sistem piyasa ekonomisi sistemidir. Bu sistemin içinde devlet, ekonomik faaliyetlerde, ticari faaliyetlerde bulunmayacaktır. Devletin herhangi bir işletmesi olmayacaktır. Devir değişmiştir” diye konuştu.

Demirel, Sümer Halı özelleştirilse bile Isparta’dan başka bir yere gitmeyeceğini, bugün bu fabrikada ciddi bir faaliyet bulunmadığını anlattı.
Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.