Haberler

Otopark alanları kamulaştırılacak

Tarih: 3 Haziran 2008 Kaynak: Olay Yazan: İhsan Aydın
Kentlerin çözüm bekleyen sorunlarından biri de otopark sıkıntısıdır. İmar planlarında ve yapılaşma sahalarında araç sayısı kadar alan bırakılmadığı için ne yazık ki, sokaklarımız bugün birer açık hava otoparkına dönüşmüştür. Hemen her köşe başına park ettiğimiz araçların tıkadığı sokak ve caddeler, kentlerimizin trafiğini içinden çıkılmaz bir hale getirmiştir.

Bursa’da da otopark yetersizliği nedeniyle benzer sıkıntılar vardır. Bugün ticaretin en canlı olduğu bölgelerimizde bile yeterli otopark bulunmaktadır.

Tehlikenin farkında olan Osmangazi Belediyesi’nin, bu konuda güzel bir çalışmaya imza attığını öğrendik.

Bugün toplanacak olan Osmangazi Belediye Meclisi’nde, ilçenin muhtelif semtlerindeki otopark alanlarına ilişkin önemli bir karar alınacak.

Bütçe ve Mali İşler ile İmar ve Planlama komisyonlarının ortaklaşa hazırladıkları raporla, Otopark Yönetmeliği gereği 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planları’nda bölge otopark alanları oluşturulması ve kamulaştırma programına alınmasına ilişkin konu bugün karara bağlanacak.

Buna göre, Tahtakale, Akpınar, Çirişhane, Çiftehavuzlar, Fatih, Soğanlı, Alemdar, Hamitler, Santral-Garaj, Hacı İlyas, Geçit, Maskem, İpekçilik, Dobruca, Çekirge, Yunuseli, Bağlarbaşı, Panayır, Altıparmak ve Selimiye gibi semtlerde bazı otopark alanlarının 2006-2010 yılları arası 5 Yıllık Kamulaştırma Programı’na alınması benimsenmiş.

Rapora son olarak eklenen bir madde ile de Soğanlı Camii kuzeyindeki boş alana katlı otopark yapılması teklif edilmiş. İki komisyonun ortaklaşa hazırladığı rapor bugün mecliste de kabul gördüğünde, Osmangazi, kent merkezinde otopark sorununun çözümü konusunda önemli bir karara imza atmış olacak.

44 ayrı otopark alanında çözümler üreten ve birçoğunu kamulaştırma programına alınması benimsenen çalışma, diğer belediyelere de örnek olmalı.

Zira zamanında el atılamayan otopark alanları üzülerek belirtmeliyiz ki, çarpık ve kaçak yapılaşma arsasına dönüşüveriyor.
Bu nedenle, imar planlarında park olan ancak, mülkiyetleri vatandaş üzerinde gözüken yerlerin kamu eline geçirilmesi doğru bir adımdır.

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ve ekibini, yönetmelik hükümlerini yerine getirdiği ve otopark sıkıntısını giderici adım attıkları için bir kez daha kutluyoruz.

Tek bir katlı otopark dahi yapmadan dönemlerini tamamlayan belediye başkanlarına Osmangazi’nin bu tavrının örnek olmasını diliyoruz.
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.