Haberler

“Yılın En İyi Belediye Başkanı” Kadir Topbaş…

Tarih: 3 Haziran 2008 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Üniversitelilerin internet üzerinden 22 bin oyla belirlediği “Yılın En İyi Belediye Başkanı” Kadir Topbaş oldu. Ödülünü öğrencilerin elinden alan Başkan Topbaş, “İş yapmaktan anlatmaya vakit bulamadığımız icraatlarımızı, vatandaşlarımızın yaşayarak görmesi bizi çok mutlu ediyor” dedi.

Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi’nin İstanbul genelinde ilk kez düzenlediği “Yılın En İyileri Ödülleri” sahiplerini buldu. Marmara Üniversitesi öğrencilerinin internet üzerinden özgür iradeleriyle kullandıkları 22 bin oyla, siyasetten yerel yönetime, müzikten, kültür, sanat ve spora kadar 35 ayrı katagoride ‘En İyi’ler belirlendi.

Yılın En İyi Siyasetçisi Ödülü’nü TBMM Başkanı Köksal Toptan, Yılın En İyi Müzik Adamı Ödülü’nü Orhan Gencebay’ın aldığı oylamada, Yılın En İyi Belediye Başkanı olarak da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş seçildi. 22 bin oyun çok önemli bir bölümünü alan Kadir Topbaş, İstanbul genelindeki belediye başkanları arasından açık ara farkla birinci oldu.

“Enerjiyi toprağa değil topluma yatıran bir Başkan…”
Başkan Kadir Topbaş, ödülünü Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nü ziyareti sırasında Rektör Prof. Dr. Necla Pur ile Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Erkan Eraslan ve konsey üyelerinin elinden aldı. Ödül töreninde konuşan Başkan Topbaş, iş yapmaktan anlatmaya, hatta temel atma ve açılış töreni düzenlemeye bile vakit bulamadıklarını belirterek, “İş yapmaktan anlatmaya vakit bulamadığımız icraatlarımızı, vatandaşlarımızın yaşayarak görmesi bizi çok mutlu ediyor. Bu ödülü öğrencilerden aldığım için de ayrıca çok mutluyum. Çünkü İstanbul’da şehir genelindeki kampüslere yayılmış 200 bine yakın üniversite öğrenicisi var. İstanbul’daki çalışmalarımızın yansımalarını okuyan, düşünen ve araştıran insanlar olarak en iyi onlardan alıyoruz” diye konuştu.

Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Erkan Eraslan da ilk kez düzenledikleri “Yılın En İyileri” ödüllerini bir gelenek haline getireceklerini vurgulayarak, Başkan Kadir Topbaş’a İstanbul’a yaptığı büyük hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Erkan Eraslan, “İçimizdeki enerjiyi toprağa değil topluma yansıtarak insana yönelik hizmetlere büyük önem verdiği için ve projelerinde gençlere çokça yer yerdiği için Başkanımız Kadir Topbaş’a teşekkür ediyoruz. Kendisi gençliğe çok önem verdiği için öğrenciler tarafından çok sevilen ve sayılan bir insan. Oylama dağılımındaki farka bakarsak, Kadir Topbaş bundan sonraki yıllarda da “En İyi Belediye Başkanı” ödülü için en büyük aday” şeklinde konuştu.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.