Haberler

Hasankeyf gönüllüleri Başbakan'a tepkili

Tarih: 3 Haziran 2008 Kaynak: Batman Haber
Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Diyarbakır’da ki konuşmasında Hasankeyf ile ilgili sarf ettiği sözleri değerlendiren Hasankeyf Gönüllüleri, Başbakan Erdoğan’ın yanlış bilgilendirildiğini kaydetti.

Hasankeyf Gönüllüleri, Hasankeyf konusunda son derece duyarlı olduğunu iddia eden Başbakanın Hasankeyf’i yaşatma mücadelesini verenleri de yalancılılıkla suçlamasını talihsizlik olarak gördüklerini ve esefle karşıladıklarını ifade etti.

Hasankeyf’in taşınmasına ilişkin sürekli çelişkili açıklamalarda bulunan Başbakan’a DSİ yetkilileri ve barajın yapımını gerçekleştiren firma yetkililerinin sürekli yanlış bilgi aktardığını ileri süren Hasankeyf Gönüllüleri, başbakanın bu nedenle böylesi tavırlar içerisine girdiğini belirtti. Başbakan’ı Hasankeyf’i yerinde görmek için defalarca davet etmelerine rağmen yanıt alamadıklarını ifade eden Hasankeyf Gönüllüleri, "Kendisi gibi düşünmeyen ve muhalif kesimlere yönelik sürekli sert çıkışlar yapan Başbakan Hasankeyf gönüllülerine karşı tutumu da tamamıyla tahammülsüzlük olarak görüyor ve değerlendiriyoruz." dedi. Hasankeyf’i kurtarmak için mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini belirten Hasankeyf gönüllüleri yaptıkları açıklamada şunları kaydetti. "28 Mayıs’ta Diyarbakır’da GAP Eylem Planı’nı açıklayan Başbakan Erdoğan’ın "Hasankeyf'i yok edecek kadar vatana ihanet içinde değiliz, olamayız. Hasankeyf’in kazı kurtarma çalışmaları süratle devam edecek. Bunu birileri provoke ediyor, yalan söylüyorlar" sözleri ile Hasankeyf antik kentinin yapısı konusunda ne kadar yanlış bilgilendirildiğini bir kez daha ortaya koymuştur. Bir kez daha Hasankeyf ilişkin gerçekleri kamuoyu ile paylaşmayı görev biliyoruz. Hasankeyf’in taşınma iddiası bir safsatadan ibarettir. Hasankeyf antik kenti taşınarak kurtaramaz. Hasankeyf'in dokusu yapısının taşınmaya elverişli özelikte olmadığını Başbakanın görevlendirdiği başta kazı başkanı da söylemektedir. Buna rağmen Başbakanın ısrarla Hasankeyf’i taşıyacağız sözlerine bir anlam veremiyoruz. Son sözleri de gösteriyor ki sayın başbakan Hasankeyf’i sular altında bırakmada kararlı görünüyor. Bizlerinde insanlık tarihinin önemli merkezi olan antik kenti korumak ve sular altında bırakmamak için gayretimiz ve çabalarımız devam edecektir."
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.