Haberler

Koza Han'ın silüeti ortaya çıkıyor

Tarih: 3 Haziran 2008 Kaynak: Bursa Hakimiyet
Bursa'da Hanlar Bölgesi'nin ortaya çıkartılması için başlatılan proje çerçevesinde Ticaret Borsası binasının üst iki katı yıkılıyor.

Osmangazi Belediyesi ile Ticaret Borsası arasında imzalanan protokol kapsamında borsa binasının üst iki katının yıkımına geçtiğimiz hafta başlandı. Binanın çatısı ve kiremitlerini söken ekipler, daha sonra kolonları yıkmaya başladı. Ticaret Borsası Başkanı Rıza Aydın ile birlikte çalışmaları inceleyen Başkan Recep Altepe, tarihi bölgenin açılması anlamında önemli bir işbirliği yapıldığını söyledi.

Yıkım çalışmalarının bu hafta tamamlanacağını ifade eden Altepe, "Kentin en önemli bölgelerinden biri olan hanlar bölgesi en çok üzerinde durduğumuz bölge oldu. Hanlar bölgesinin açılması konusunda önemli adımlar atıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında Borsa binası ile ilgili çalışmalar vardı. Borsa yönetimiyle anlaşarak ortak bir protokole imza attık. Projenin bir an önce tamamlanması için çalışıyoruz. Çarşımızın güzelleşmesi için önemli bir adımla hanlar bölgesi için yapılması gerekeni yapıyoruz" dedi.

Ticaret Borsası Başkanı Rıza Aydın da Osmangazi Belediyesi ile faydalı bir işbirliği projesine imza attıklarını söyleyerek, "Bu bir yaşatma projesidir. Burada bir vizyon var ve biz de bu vizyonun bir parçasıyız. Bu binanın üstteki iki katı kalktığında ortaya muhteşem bir görünüm çıkacak" diye konuştu.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.