Haberler

Burak Öymen: Akdeniz’de 10 yılın en büyük projesi

Tarih: 3 Haziran 2008 Kaynak: Milliyet Yazan: Serpil Yılmaz
Şöyle düşünün: Bir yerleşim, tüm ihtiyaçlarını 20 kilometre mesafe içinde karşılayacak. Bodrum’daki evinde Şili’den ithal edilen kirazları yemeyecek. Fransız şarabı istisna... Bodrum-Didim arasında 5 milyon metrekare alanda gerçekleştirilen Kaplankaya projesi, dünya zenginlerinin bu yeni mimari talebine uygun olarak inşa ediliyor.

Köy ve kent buluşuyor.

7 tane koyu var
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in oğlu Burak Öymen ile Kazak ortağı Serzhen Zhumashov’un şirketi Capital Partners’in kurduğu Bodrum A.Ş’nin, 2005 yılında satın aldığı arazide yapılanan 1.5 milyar dolarlık Kaplankaya projesine, bugüne kadar 1.6 milyon dolar harcandı.

Burak Öymen “Akdeniz’de önümüzdeki 10 yılda Kaplankaya ölçeğinde bir yatırım projesi bulunmuyor” diyor.

Öymen’in, okul arkadaşlarının ağırlıkta olduğu iyi eğitimli ve genç bir kadrosu var.

Kaplankaya’daki şantiyede, Öymen ile birlikte Capital Partners’in CEO’su Hasan Arat, Genel Müdür Cem Çelik, yaptıkları Ritz Carlton Oteli nedeniyle Moskova’da gayrimenkul yatırımları alanında “Yılın Yöneticisi” seçilen Erkan Erkek ile sohbet ediyoruz. 7 koyu, 6 kilometrelik kesintisiz sahili bulunan arazide kurulan hayatı anlatıyorlar.

Kaplankaya’ya ilk ayak basan gazeteciyim!

İhale eylül ayında
İnşaat ihalesi eylülde açılacak. 2000 yatak kapasiteli 5 otel, 20 hektarlık alanlara kurulan malikânelerin de içinde yer aldığı, 2 bin 800 villa inşa edecekler. İnşaatların taban alanlarının araziye oranı yüzde 7’yi aşmayacak.

Zeytincilik de yapılan arazinin 5’te biri organik tarıma ayrılıyor.

Balıkçı tekneciliği, ahşap ve taş işlemeciliği gibi yerel yetenekle hedefleniyor. Kaplankaya şantiyesinde, toplam 2 bin 600 kişinin yaşadığı Bozbük, Kazıklı, Gürçamlar, Kızılağaç köylerinden 200 kişi istihdam ediliyor. Öymen’in ekibine “kuyrukluyıldız“ adını takan köylüler, ilk kez SSK’lı oluyorlar. Taksitle alışveriş yapıyorlar. Bodrum A.Ş’nin yaptığı Kazıklı Kültür Evi’nde halıcılık, sepetçilik kursu veriliyor. Köyün okulu onarıldı, kapasitesi geliştirildi.

Harvard’la görüşüyor
Ritz Carlton gibi otellerin yanı sıra, sağlık alanında da 5 yıldızlı hizmet planlanıyor. Monaco Life Check Center açılacak.
Harvard ve Haileybury üniversitelerinin yanı sıra,Türk üniversiteleriyle de Kaplankaya’da bölüm açmaları için görüşmeler sürüyor.

Dünyanın ve Türkiye’nin ünlü 10 mimarıın eseri olacak Kaplankaya, Türkiye’nin gayrimenkul alanında ilk uluslararası markası olacak.Bu proje gerçekleştiğinde, Bodrum koylarında tatil yapan dünya starları göreceğiz. Evlerinde parti verecekler!

Babasının oğlu!
Öymen’i kamuoyu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “Kazakistan’daki yatırımlarına destek verdiğim CHP milletvekilinin oğlu” açıklamasıyla tanıdı.

Konferans için Bodrum’a giden Gül, burada da Öymen’e zaman ayırdı. Öymen’in Gül ile kurduğu “yakınlıktan“ siyasi sonuç çıkarmaya çalışanlar boşuna heveslenmesin.

35 yaşındaki bu genç adamın, Kazıklı Köyü İlköğretim Okulu’na yaptırdığı Atatürk anıtında madde madde “Atatürk İlkeleri”, “Atatürk Devrimleri” ve Ata’nın şu sözü yazıyor: “Okul; genç beyinlere, insanlara saygıyı, millet ve ülkeye sevgiyi, bağımsızlık onurunu öğretir.”

Burak Öymen “babasının oğlu” işte!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.