Haberler

Folkart'tan 2 dev yatırım daha

Tarih: 4 Haziran 2008 Kaynak: Yeni Asır
Bu ay Mavişehir'de yapımına başlayacakları 22 kattan oluşan binanın ardından, Salhane'ye 45 katlı 'Folkart Towers'ı da 2011'e yetiştirecek.

Türkiye'de metrekare başına en fazla harcamanın yapıldığı Folkart Narlıdere Evleri ile a plus konut projelerinde kalite çıtasını zirveye taşıyan Folkart Yapı A.Ş, gerçekleştirdiği Narlıdere Projesi ile büyük başarı yakaladı. Ağustos 2007'de 120 milyon dolarlık yatırımla yapımına başlanan ve Aralık 2008'de sahiplerine teslim edilecek Folkart Narlıdere Evleri'nde 168 konutun yarısına yakınını sattıklarını belirten Folkart Genel Müdürü Mesut Sancak, "Biz İzmir'de benzeri olmayan bir projeyi hızla yaşama geçirdik. İzmirlilerin yoğun desteği ve uyguladığımız doğru fiyat politikası bizi başarıya taşıdı" dedi. Sancak ayrıca, Mavişehir'de 22 kattan oluşan kule tarzında konut yapımına başlayacaklarını, bunun dışında ise Salhane'ye 45 katlı ikiz kule yapacaklarını söyledi.

Örnek Daire
Folkart Narlıdere Evleri'nin yeni bir bir yaşam stili sunduğuna dikkat çeken Sancak, Folkart Yapı A.Ş'nin bundan sonraki süreçte, a plus konut ve işyerleri, şehir otelciliği ve alışveriş merkezi projelerine ağırlık vereceğini söyledi. Folkart Narlıdere Evleri'nde örnek daireyi bu ay sonu İzmirliler'in beğenisine sunacaklarını belirten Sancak, Mavişehir'de de bu ay içinde yapımına başlayacakları ve 22 kattan oluşan kule tarzında projeyi de 15 ayda bitireceklerini ifade etti.

14. Katta Havuz
Folkart Mavişehir'in 14'üncü katında yüzme havuzu, 15'inci katında sosyal tesisler ve 16'ncı katında da yürüyüş parkurları bulunacağını belirten Sancak, "Proje, Folkart Narlıdere Evleri'nin tasarlayan mimar Emre Arolat'ın imzasını taşıyor" dedi. İzmir'de lüks konut ve işyeri açığını dikkate alarak, Salhane'de İzmir'in ilk ikiz kuleleri unvanını taşıyacak, "Folkart Towers"ı 2011'de kente kazandıracaklarını vurgulayan Sancak, 45 katlı ikiz kulelerin lüks konut ve işyerlerinden oluşacağını söyledi.

Yüzde 40 Geriledi
Küresel mortgage krizinin Türkiye'yi de etkilediğini ancak a plus projelerinin bu tür krizlerden diğer projelere oranla daha az etkilediği bilgisini veren Sancak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Küresel kriz, konut projelerine olan talebi olumsuz etkiledi. Bu gelişme konut fiyatlarının yüzde 40 civarında gerilemesine neden oldu."

Fiyatlar Yükselecek
İnşaat sektöründeki durgunluğa rağmen inşaat malzemelerinin ciddi bir yükseliş gösterdiğini kaydeden Folkart Genel Müdürü Mesut Sancak, "Bu da önümüzdeki dönemde konut fiyatlarının artmasına neden olacak. Şu anda emlak alımı için en uygun dönem. Folkart Narlıdere Evleri ise a plus bir proje olduğundan yatırım amaçlı değil, yaşam sürme amacıyla satın alınıyor. Dolayısıyla krizden etkilenmedik. Türkiye'de her yıl 600 bin yeni konuta ihtiyaç duyuluyor. Bu noktadan hareketle 2009 yılında sektörün ve konut piyasasının canlanacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Geniş sosyal tesis ve yaşam alanı oluşturuldu
Folkart Narlıdere'de, evlerin içinde olduğu kadar evlerin dışında da ev sahiplerine pekçok özel olanak sunuluyor. Folkart Narlıdere sakinlerinin boş zamanlarını, haftalık, hatta yıllık izinlerini site dışına çıkmadan geçirebileceklerini belirten Folkart Genel Müdür Mesut Sancak, "Bu amaçla geniş sosyal tesis ve yaşam alanı oluşturuldu. İşletme maliyetlerinin site sakinleri için minimum düzeye çekilmesi amacıyla da henüz avam projeler oluşturulurken, tesis yönetim konusunda Türkiye'nin lider firmalarından Yapı Kredi Koray (YKS) firmasından proje danışmanlık hizmeti alındı. YKS'nin, Folkart Narlıdere için hazırladığı işletme bütçesi metrekare başına aylık 2 YTL'nin altına denk geliyor. Bu da 250 metrekarelik bir dairede oturan ve sitenin tüm imkanlarından yararlanan bir ailenin aidatının 500 YTL civarında oluşacağını gösteriyor" dedi.

Alpark 2010'da İzmir'de hazır
Folkart Yapı'nın sürekli yatırım ilkesiyle büyüdüğünü belirten Folkart Genel Müdürü Mesut Sancak, "Aile şirketi olarak İstanbul'da 18 mağazayla hizmet veren Alpark, 60 milyon dolarlık ciro gerçekleştiriyor. 50 mağazalık bir zincir haline geldikten sonra Alpark'ın İzmir ve Ankara'daki ilk şubelerini 2010'da açmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Otel yatırımı için hazırlar
EXPO 2015'i şanssız şekilde kaybeden İzmir'in turizm sektöründeki gerçek potansiyelinin ortaya çıkarılabilmesi için şehir otellerinin sayısının artması gerektiğini söyleyen Folkart Genel Müdürü Mesut Sancak, "2008'de açılan butik oteller ve 5 yıldızlı otellere rağmen yatak sayısındaki açık artmaya devam ediyor. İzmir'in simgesi olacak yine örnek bir projeyle şehir otelciliği konusunda da önemli bir yatırım gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Bazı isimlerin görüşü alındı
Folkart Narlıdere Evleri projesini gerçekleştirmeye karar verdiklerinde İzmir'in önde gelen bir takım isimlerinin görüşlerini aldıklarını, İzmir'in böyle bir projeye hazır olmadığı yönündeki düşüncelere rağmen yatırıma başladıklarını söyleyen Mesut Sancak, "Geçen 10 aylık sürede gösterilen ilgi projemizin doğruluğunu ortaya koydu. İzmirliler'e teşekkür borçluyuz" dedi.

Cazip fiyatlarımız herkesi şaşırtıyor
Satış ofisini ziyaret eden çoğu konukların fiyatlar karşısında şaşırdığını söyleyen Folkart Genel Müdürü Mesut Sancak, "Narlıdere'de bir fiyat araştırması yaptığınızda bizim rakamlarımızın, projemizin gücü ve kalitesi dikkate alındığında, piyasanın sadece yüzde 10 - 15 üzerinde olduğunu görüyoruz" diye konuştu.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.