Haberler

Amblem için Kent Konseyi çağrısı

Tarih: 4 Haziran 2008 Kaynak: Hürriyet Yazan: Eray Görgülü
Amblem için Kent Konseyi çağrısıBüyükşehir Belediyesi’nin yeni amblem belirleme çalışmaları sürerken, ATO Başkanı Sinan Aygün’den "Amblemi Kent Konseyi belirlesin" çağrısı geldi.

Ankara 3. İdare Mahkemesi’nin Büyükşehir Belediyesi’nin kullandığı "Atakuleli camili amblem" için iptal kararı vermesinin ardından amblem tartışmaları sürerken, yeni bir öneri de Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün’den geldi.

Ankara’nın yeni ambleminin Kent Konseyi tarafından belirlenmesi çağrısında bulunan Aygün, "Yeni amblem, gören herkese ’Bu Ankara’nın amblemidir’ dedirtmeli" açıklamasında bulundu. Kent Konseyi’nin yeni belediyeler kanunuyla kurulduğunu hatırlatan Aygün, şunları söyledi:

Fikrimizi alın
"Ticaret Odası Başkanı olarak beni de bu konsey üyeliğine layık gördüler. Bunun için herkese teşekkür ediyorum. Ancak, Kent Konseyi’nin daha faal bir şekilde çalışması gerektiğini düşünüyorum. Amblem konusunda da Kent Konseyi üyelerinin fikri sorulmalı. Bu konu Konsey toplantısında gündeme getirilse daha iyi olur diye düşünüyorum. Eğer böyle bir teklif gelirse biz de önerimizi sunarız.

Ankara’nın simgeleri
Eski amblemdeki Atakule zaten şu an özelleştirme kapsamında. Bu tür yapılar ne olacağı belli değil? Yarın öbür gün yıkılabilir. Ancak Ankara’nın bilinen simgeleri vardır. Nedir bunlar? Ankara Kalesi, Anıtkabir, eski ve yeni Meclis. Bunlar değiştirilemez, yıkılamaz. Yeni amblem tüm bunları içinde barındırmalıdır.

Yeni Ankara amblemi, Kent Konseyi’nin onayını alırsa, tüm kenti kucaklamış olur. Ankara’nın amblemi olur. İşte o zaman, biz de amblemi alırız ATO logosunun yanına koyarız. Bunu asmaktan onur ve gurur duyarız. Yurt içi ve yurt dışı tüm etkinliklerimizde bu amblemi kullanırız."
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.