Haberler

Bitmek üzereyken imar planı iptal edildi

Tarih: 5 Haziran 2008 Kaynak: Milliyet
Akfen’in yabancı ortağı Accor ile yaptığı şehir otellerinden ikisinin yükseldiği Kayseri’de imar plan değişikliği engeli çıktı.

Kaba inşaatları ve teknik yapısı tamamlanan otellerle ilgili bu gelişme, otel sıkıntısı çeken ildeki iş örgütleri ve belediyenin tepkisine neden oldu.

Akfen, Accor ile birlikte 60’a yakın şehir oteli (Novotel ve Ibis Otel) kurmayı amaçlıyor. Bu otellerin bazıları açıldı. Kayseri’deki iki otel de Kayseri Sanayi Odası’nın (KAYSO) arsası üzerine inşa ediliyordu. Otellerin imar plan değişikliği Kayseri 2. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Kocasinan Belediyesi de inşaatların yapı ruhsatlarını iptal ederek yıkım kararı aldı. Temeli 30 Haziran 2007’de atılan ve kaba inşaatı tamamlanmış durumda olan oteller için yeni bir yargı süreci başlaycak.
Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, “Biz de yeni öğrendik. Otelleri Kayseri Sanayi Odası’nın gösterdiği arazide yapmıştık. Kayseri Sanayi Odası’na ait bir arazi bu. Ruhsat da almıştık. İptal oldu.

‘Vicdanen rahatsız edici’
Kaba inşaatları ve teknik yapısı tamamlanmıştı. Yıl sonunda açılacaktı. Şimdi durduruldu. Kayseri Sanayi Odası bir çözüm bulacağını söyledi bize. Ülkemizde sıkça rastlanan olaylardan bir tanesi. Zaman zaman oluyor. Yerel politikacıların iç çekişmelerinden kaynaklanan bir durum” diye konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, “Bunu mahkemeye taşıyanlar, yeni bir resmi alanları olacağına sevinebilirler. Bu resmi alanları güle güle kullansınlar” dedi.

Kanundaki bir boşluktan yararlanarak iptal kararı çıkarmanın doğru olmadığını savunan Özhaseki, “Bu vicdanen de doğru değil. Kayseri’nin otele ihtiyacı var. Büyüyen, dışarı açılan bir şehirde, onlarca otele ihtiyaç duyulacak” diye konuştu.

‘Kayseri’nin meselesi’
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak da yaptığı açıklamada, bekleme sürecine girildiğini söyledi. Boydak, şöyle devam etti:
“Plan tadilatı mı yapılacak yoksa başka bir durum mu ortaya çıkacak bakacağız. Belediyemizin de bu konuda bir düşüncesi vardır. Bu işi beraber yürüttüğümüz firmanın yetkilileri de konu üzerinde çalışıyorlar.
Görülen yanlışlık ne ise onu düzeltmeye yönelik bir çalışma olacaktır. Bu Kayseri’nin meselesi, mutlaka çözülecektir. Bu benim şahsi bir sorunum değil. Burada neticede bir yatırım var. Biz odanın 49 yıl masraflarını buranın kirasından karşılamayı planlamıştık.”
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.