Haberler

İzmir'e 15 eylem planı, öncelik kentsel tanıtımda

Tarih: 9 Haziran 2008 Kaynak: Referans Yazan: Sinan Doğan

İzmir Kalkınma Ajansı ile Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı'nın işbirliğinde hafta sonu Çeşme Altınyunus Oteli'nde yapılan İzmir'in geleceğini arama ve karar konferansında kentin geleceğine yönelik 15 eylem planı belirlendi.

EXPO 2015 adaylık sürecinde oluşan İzmir'deki ortak çalışma kültürünün hızlandırılmasının kararlaştırıldığı toplantıda, ana gündemin İzmir Tanıtım Stratejisi'nin oluşturulması ve kentin dönüşümü olduğu ifade edildi. Önümüzdeki günlerde rapor haline getirilecek çalışma, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında yapılacak bir toplantı ile yeniden değerlendirilecek.

Valilikten üniversitelere, sivil toplum kuruluşlarından belediyeye kadar çeşitli kurumları temsilen 52 kişinin katıldığı toplantıda 5 masada yaklaşık 10-11'er kişilik gruplar oluşturuldu. Kentin güçlü ve zayıf yönleri ortaya kondu. Daha sonra 15 eylem planı ve planların hayatını geçirilme sürecini gösteren yol haritası belirlendi.

Cumhurbaşkanı çağrılacak
İzmir'de yaşayan herkesin nefes almakta zorlandığını vurgulayan İzmir Valisi Cahit Kıraç, "Kent denizden koparılmış. Doğanın, kültür varlıklarının insanla buluştuğu bir düzenleme en önemli adım" diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, konferans sonucunda tespit edilen ana konuların, kendilerinin hazırladığı stratejik plan ve nazım imar planda belirlenen hedefler ve projeler olduğunu söyledi.

Arama konferansında oluşturulan eylem planını açıklayan moderatör ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Metin Ger, çalışmayı önemlilik ve ilgililik düzeyine göre yaptıklarını belirterek, "Ortaya çıkan mesaj, kentsel dönüşüm hızlandırılması" dedi. Planların 5, 10, 15 yıllık süreler içinde tamamlanmasına göre bir yol haritası oluşturduklarını da ifade eden Ger, ilk başlayacak işin tanıtım olduğunu söyledi. Ger, ikinci yılda kentin tanıtımıyla ilgili projelerin belirlenmiş olması gerektiğini dile getirdi.

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Başkanı Yılmaz Temizocak ise "10 gün içinde rapor yazılacak. Hemen değerlendirme toplantısı yapıp raporu onaya sunacağız. Öncelikli projeler belirlenecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında İzmir'de toplanacağız" dedi.

İzmir'in yol haritası
 - Yeni kongre, fuar ve konaklama merkezi

 - Limanlar, tersaneler, marineler projesi

 - Kadifekale-Kemeraltı turizm bölgesi

 - Anıtsal yapıyla simgeleşen müze ve sergi alanı

 - Ankara-İstanbul Hızlı Tren-Otoyol projesi

 - Organik tarım ve su ürünleri

 - İnciraltı'na sağlık termal hastane ve otel bölgesi

 - Kültür varlıklarının restorasyonu ve tanıtımı

 - Yeni üniversiteler ve teknopark projeleri

 - Kentsel dönüşümü hızlandıracak projeler

 - Alternatif enerji üretim merkezi

 - Termal turizm ve sağlık merkezleri kümeleşmesi

 - Tarıma dayalı organize sanayi bölgesi

 - Gazino, termal ve golf merkezli Çeşme Projesi

 - İzmir Tanıtım Stratejisi

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.