Haberler

Müteahhitler yasak dinlemiyor

Tarih: 9 Haziran 2008 Kaynak: Radikal

Antalya’nın en çok turist çeken bölgelerinden biri olan Kadriye’de, Antalya Valiliğinin turizm sezonunda inşaat yasağına ilişkin genelgesine rağmen, bazı inşaatlar devam ediyor.

Antalya Valiliği, 15 Mayıstan itibaren turizm bölgelerinde inşaatların durdurulmasına ilişkin bir genelge yayınladı. Ancak Antalya’nın Kadriye beldesinde bazı otel ve yazlık konut inşaatlarının yanı sıra, Kadriye Beachpark’ta inşaat çalışmaları hızla sürüyor. Beldede görüntü kirliliği yaratan bazı vinçlerin sökülmediği ve iş makinelerinin çalışmalarına devam ettiği gözleniyor.

Yasağa rağmen inşaatlar sürüyor
Belek Turizm Yatırımcıları Birliği Bölge Müdürü Bülent Büyükyiğit, inşaat yasağıyla ilgili bölgedeki tüm otellerin yetkililerini uyardığını söyledi. Turizm bölgelerinde, sezon boyunca inşaat yapılmaması konusu üzerinde hassasiyetle durduklarını anlatan Büyükyiğit, kendilerine şu ana kadar inşaatların sürdüğüne ilişkin yakınma ya da ihbar gelmediğini belirterek, "İhbar geldiğinde, işletme sahiplerini ikaz ediyoruz" dedi.

Büyükyiğit, Valilik genelgesi uyarınca, inşaat çalışmalarının yasak olduğunu, ancak kazma, kürek olmaksızın binalarda tadilat yapılabileceğini söyledi.

Belediye de ihbar bekliyor!
Kadriye Belediye Başkanı Hüseyin Kantoz ise bugüne kadar inşaatların sürdüğüne ilişkin yalnızca bir ihbar aldıklarını, bununla ilgili de tutanak hazırlayıp, savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Yapımı devam eden Febeach Otel inşaatıyla ilgili kendisine herhangi bir ihbar gelmediğini belirten Kantoz, "Orası zaten açılmak üzere" dedi.

Kantoz, Kadriye Beach’teki çalışmalara ilişkin olarak da devam eden yapıların yönetim binasının etrafındaki düzenlemeler olduğunu söyledi. Kantoz, belediyenin kaçak inşaatlara ilişkin yetkisinin işlem yapıp, savcılığa suç duyurusunda bulunmakla sınırlı olduğunu kaydetti.

Valilik genelgesi
Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, mayıs ayında yayımladığı genelgede, turizm hareketlerinin yoğun olarak yaşandığı turistik yöreler ve yerleşim alanlarında sürdürülen inşaat faaliyetlerinin, gürültü, görüntü ve çevre kirliliği yaratması nedeniyle durdurulduğunu bildirmişti.

Genelgede, inşaat faaliyetlerinin gürültü, görüntü ve çevre kirliliği yaratması nedeniyle önceki yıllarda bazı otel rezervasyonlarında olumsuzluklar yaşandığı hatırlatılarak, şöyle denilmişti:

"Antalya merkez, Alanya, Finike, Gazipaşa, Demre, Kaş, Kemer, Kumluca, Manavgat ve Serik ilçeleriyle belde ve köylerinde, yakın çevresinde konaklama yapılan yerlerdeki inşaatlarda, gürültü, çirkin görünüm ve çevreyi kirletme gibi olumsuz etkisi olan nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetleri, başta mahalli idareler olmak üzere tüm yetkili ve sorumlu birimler tarafından 15 Mayıs 2008 tarihinden itibaren derhal durdurulacaktır."

Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.