Haberler

Bergama'da Akropol'a teleferikle ulaşım

Tarih: 9 Haziran 2008 Kaynak: Hürriyet Yazan: Turan Gültekin
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Bergama'daki tarihi Akropol ile bulunduğu dağın eteği arasına yapılacak teleferiğin temelini törenle attı. Teleferik 4 milyon euroya mal olacak.

Bergama'da tarihi Akropol ile bulunduğu dağın eteği arasına 4 milyon euroya yapılacak teleferiğin temeli Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün de katıldığı törenle atıldı.

Tesisi işletecek olan Akropolis A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Esiner, 6 bin 760 metrelik olacak teleferiğin 16 gondolla hizmet vereceğini belirtti. Teleferiği bir Avusturya firmasının yapacağını ve alanın SİT olması yüzünden istasyonlardan başka tesisin bulunmayacağını belirten Esiner, 1 saatte bin 150 yolcu taşınacağını söyleyerek, "Her gondol yaklaşık 3.5 dakikada Akropol'e ulaşacak" dedi.

Turizme yatırım
Hayal olarak görülen bir tesinin ilk harcını koymanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten AKP'li Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper de, "Tarihte

pekçok ilke ev sahipliği yapmış olan Bergama turizm pastasından yeterli payı almıyor. Biz bu payı artırmak amacıyla turistler için önemli tesisler, oteller ve alışveriş merkezleri açmak istiyoruz" diye konuştu.

İzmir Valisi Cahit Kıraç ise korunması gerekli tarihi yapılar için büyük çaba harcadıklarını belirterek, "İzmir'de 75 yapıya 22 milyon YTL ayırdık. Bu paranın 16 milyon YTL'sini Bergama Belediyesi'ne verdik" dedi.

Bakan Gönül, dünya tarihine damgasını vurmuş bir esere vatandaşların ve turistlerin daha kolay ulaşacağını belirterek, "Turist tatil ister ama macera istemez. Ona en iyi imkanları sağlamanız gerekir. İnşallah bu tesis kazasız belasız tamamlanır. Bergamalılar iftihar edeceğiniz bir tesis kazandınız" diye konuştu.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.