Haberler

Her şey kızını daha çabuk görebilmek için!

Tarih: 9 Haziran 2008 Kaynak: Yeni Şafak
Zonguldak'ın Kilimli beldesinde oturan bir vatandaş, karşı apartmanın aynı katında oturan kızına rahatça gidip gelebilmek için 2 apartman arasına köprü yaptırdı. Balkondan balkona köprüyü görenler, hayretlerini gizleyemiyor.

Kilimli beldesi Güney Mahallesi'nde oturan Velioğlu Madencilik'in sahibi 75 yaşındaki Nizamettin Velioğlu, 15 yıl önce kendi adını taşıyan 2 apartman yaptırdı. A-Blok'un 5. katında kendisi oturan, B-Blok'un aynı katını ise kızı Gülsüm Kaymakçı'ya tahsis eden Nizamettin Velioğlu, bu sayede hem kızı ve torunlarıyla sık sık görüşüyor, hem de birbirlerine yemek getirip götürüyorlar.

2 apartman arasına yaptırdığı köprüyü görenlerin çok şaşırdıklarını belirten Nizamettin Velioğlu, "Yoldan geçenler bakıyor. Çok ilgi çekiyor. Köprülü apartman diye konuşuluyor. İnsanlar çok beğeniyor" diye konuşuyor.

Köprü sayesinde kızıyla daha rahat görüşme imkanı bulduğunu anlatan Velioğlu, "Bana hizmette bulunuyor, geliyor gidiyor. Eşimle burada yaşıyoruz. Çocuklar kalabalık olduğu için sürekli gelip gidemiyorlar. Bu kızım yakınımda olduğu için araya köprü yaptırdım. Ama iş aldık başımıza. Çok büyük iş aldık" diyerek gülüyor.

Köprüden geçerken korkup korkmadıklarıyla ilgili soruya da Nizamettin Velioğlu şöyle cevap veriyor: "Hayır, hiç korkmuyorum. Bir defa bu köprünün bir tarafı sabit, bir tarafı seyyar. Esneme olursa deprem anındaki gibi gezer. Bu güvenli bir köprü, hiçbir sıkıntısı yok. Nasıl uçaktayken korkulmuyorsa köprüden geçerken de biz korkmuyoruz."

2 apartman arasına köprü yaptıran Velioğlu, yağmurlu günlerde ıslanmamak için köprünün üstünü kapatmayı da ihmal etmemiş.

Pratik Karadenizli zekasının ürünü olan "apartmanlar arası gönül köprüsü"nden el sallayan torunlardan Songül ve Yasin Velioğlu ise "Bu köprü çok güzel. Dedemlere yemek getirirken köprüden geçiveriyoruz. 5 kat inip çıkma derdi yok." şeklinde konuşuyor.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.