Haberler

Tepekent'te tapular dağıtılmaya başlandı

Tarih: 9 Haziran 2008 Kaynak: Yeni Şafak
Türkiye'nin en büyük villa kent projesi Tepekent'te sona yaklaşıldı. Sanat, siyaset ve spor camiasından çok sayıda ünlünün villası bulunan kentte yaklaşık 750 üyeye tapusu verildi. Kent tamamlandığında 10 bin kişiye ev sahipliği yapacak.

Büyükçekmece Gölü Havzası'nda yer alan ve bin 830 villadan oluşan projede her villa 2 bin ile 5 bin metrekarelik arsalar içerisinde konumlanıyor. Kooperatif örgütlenmesiyle yapılan ilk villa kent projesi olan Tepekent'te 80 kooperatif bulunuyor. Üyelere ait olan bin 90 villa inşaatının tamamı yıl sonuna kadar bitirilecek.

Ünlülerin tercihi
Aralarında CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, ünlülerin avukatı Edip Önder, sanatçılar Şener Şen, Kenan Doğulu, Ozan Doğulu, Emre Saltık, Samime Sanay ile Galatasaray'lı Hakan Şükür, Sabri Sarıoğlu, Necati Ateş, Gaziantepsporlu Ergün Pembe, Rusya'nın Rubin Kazan takımında oynayan Hasan Kabze ile Stephan Tomas'ın da bulunduğu çok sayıda ünlü isim Tepekent'i tercih edenlerden. Tepekent'te Safranbolu evlerinden, Amerikan Country evlerine, Osmanlı yalılarından postmodern tazda, birçok farklı mimari türde 44 farklı villa tipine rastlamak mümkün. Tepekent'te bitmiş villaların fiyatları 750 ile 1 milyon dolar arasında değişiyor.

Rakamlarla Tepekent
Tamamlandığında yaklaşık 10 bin kişinin yaşayacağı Tepekent'in önümüzdeki yıldan itibaren Kent Yönetimi tarafından idare edilmeye başlanacağını belirten Tepekent Konut Yapı Kooperatifleri Birliği Başkanı Fevzi Bilek, "Tepekent, kooperatif örgütlenmesiyle yapılan ilk örnek villakent ve ekokent projesidir. Kentte ortak alanlara yaklaşık bir milyon çeşitli türde ağaç ve bitki dikilirken, villa bahçelerine dikilen ağaç ve bitki sayısıyla bu sayı yaklaşık 3 milyona çıktı. Önümüzdeki yıllarda Tepekent adeta bir orman havasına bürünecek. Villa bahçelerinde çeşitli hobi alanları oluşturan üyeler aynı zamanda kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek ekolojik ürünler yetiştiriyor. Kentin hukuki sorunlarının yanısıra üst yapıda da eksikliklerin tamamlanarak, sorunların çözülmesi fiyatları oldukça hareketlendirdi. Yıllardır adeta kangren haline gelmiş, Hazine'yle olan sorun Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Maliye Bakanı'nın imzalarıyla üçlü bir kararnameyle aşılarak Tepekent'in önü tamamen açılmış oldu” dedi.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.