Haberler

Kemer Country’ye villa davası

Tarih: 9 Haziran 2008 Kaynak: Vatan Yazan: Yüksel Koç
İstanbul Kemerburgaz’daki ünlü Kemer Country villalarının sahibi Kemer Yapı şirketi, villa yapmak için müşterilerden topladığı senetlerle banka kredisi kapatmakla suçlandı. Şirketten 12 milyon dolar kredi alacağı bulunan banka, aldığı senetlere icra takibi başlattı.

Şalom Gazetesi Dış Haberler editörü Verda Gümüşgerdan ile eşi Nedim Gümüşgerdan, Kemerburgaz Göktürk Beldesi’nde villa almak için, Esat Edin’in ortağı olduğu 2005 yılında Kemer Yapı ile bir sözleşme imzaladılar. Gümüşgerdan çifti, Mayıs 2008 tarihinde teslim edilmesi gereken 512 bin YTL’lik villa için teminat olarak 32 adet senet verdi. Çift, 20 adet senede karşılık 410 bin YTL ödeme yaptıkları halde sadece 6 adet senedi geri alabildi. Gümüşgerdanlar şirket yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde bedelini ödedikleri senetleri her geri isteyişlerinde, “Yarın iade edeceğiz” yanıtı aldılar, ancak senetler bir türlü iade edilmedi. Aradan 3 yıl geçtiği halde yapılması gereken villa arazisine çivi bile çakılmadığını gören Gümüşgerdan çifti, bedelini ödedikleri senetler nedeni ile bir de bankanın 76 bin YTL’lik icra takibine uğrayınca şok oldular.

Eşyaları haczedildi
Gümüşgerdan çifti, inşaata karşılık teminat olarak verdikleri ve bedelin ödedikleri senetlerin, Kemer Yapı tarafından bankalara verildiğini tespit ettiler. Yapılan araştırmada Kemer Yapı, 12 milyon dolar kredi borçlusu olduğu bankalara, villa vaadi ile müşterilerden topladığı senetleri verdiği ortaya çıktı. Bedelini ödediği senetler nedeni ile evindeki elektronik eşyalar üzerine haciz konulan Gümüşgerdan çifti, Kemer Yapı aleyhine dava açtı.

“Ortada villa yok”
3 yıl önce villa sözleşmesi imzaladıklarını, bu inşaatın teminatını oluşturmak üzere Kemer Yapı’ya 32 adet senet verdiklerini belirten Gümüşgerdan çifti, “20 senet için 410 bin YTL ödedik. Bedelini ödediğimiz senetlerden 6 adedini iade ettiler, ancak 14 adedi için hep bizi oyaladılar. Sonradan bu senetleri bankaya vermişler. Ayrıca Mayıs ayında teslim etmeleri gereken villanın yerine çivi bile çakmamışlar” diye konuştular. Gümüşgerdanlar, Kemer Yapı’ya verdikleri senetler dolayısı ile bankaya 76 bin YTL borçlu olmadıklarının tespitini istediler. Ayrıca bankanın elindeki henüz icra takibine konulmayan senetler üzerine de tedbir konulmasını istediler.
Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.