Haberler

Tosun Paşa Yalısı Sabancı ortaklığıyla butik otel oldu

Tarih: 10 Haziran 2008 Kaynak: Referans
Türkiye'nin turizmde hızlı yükselen bölgelerinden Çeşme, özellikle üst gelir grubuna yönelik tesis yatırımlarıyla dikkat çekiyor. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın ortak olduğu Nars Ilıca şirketi, tarihi Tosun Paşa Yalısı'nı restore ederek butik otel haline getirdi.

Nars Ilıca Oteli Müdürü Ayşegül Eberdes, dün yaptığı açıklamada, restorasyonuna geçen yıl başlanan butik otelin 1 Temmuz'da ilk misafirlerini ağırlayacağını söyledi.

Eberdes, evin yapılış tarihi ile ilgili kesin bir bilgi olmadığını ancak Mısır Valisi Mehmet Ali Paşa'nın oğlu ve Habeş Valisi Tosun Paşa tarafından yaptırıldığının tahmin edildiğini belirterek, şu bilgileri verdi: "Kesin olmamakla birlikte Tosun Paşa, yakalandığı bir hastalık sonrası ılıcalarla tedavi olmak için Çeşme'ye gelip Ilıca'da bir yalı yaptırır. Tedavi sonrası da bölgeye bir çeşme yaptırır. Uzun yıllardır bakımsız durumdaki bu değerli binayı turistik tesis halinde hizmete sokmak için proje hazırlayan Ayfer Şentürk, 25 yıl birlikte çalıştığı Güler Sabancı'ya projeyi açtı ve desteğini aldı. Aslına sadık kalınarak yapılan restorasyonu, İstanbul'da birçok yalıyı restore eden ünlü mimar Süreyya Saruhan yönetti.

Otelin tarihi yapısına rağmen yüksek teknolojiyle donatıldığını belirten Eberdes, 8 odalı otelde bir de termal havuz bulunduğunu kaydetti. Otelin oda fiyatlarıyla ilgili bilgi veremeyeceğini dile getiren Eberdes, "Otelin konumu ve bina yapısı nedeniyle çok değişik kesimlerin ilgisini çekiyor. Müşteri kitlemizi A ve A artı olarak hedefledik" diye konuştu.

25 milyon dolarlık tesis
İlçede üst gelir grubuna hizmet verecek diğer bir tesis yatırımı ise Boyalık Koyu'nda sürüyor.

Çarmıklı-Kalyoncu-Tamteks konsorsiyumu tarafından yaptırılan "7800 Residans & Apart" isimli tesisin de temmuz ayında hizmete gireceği belirtiliyor. 7 bin 800 metrekare alan üzerine kurulan ve 12 odadan oluşan tesisin 25 milyon dolara mal olduğu ifade ediliyor.

Öte yandan dünyaca ünlü otel zinciri Rezidor, Türkiye'deki ilk resort otelini Çeşme'de açacağını duyurdu. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Ilıca'da yaptırılan tesisin 32 yıllığına kiralandığı ve Radisson SAS Çeşme Resort oteli olarak hizmete gireceği öğrenildi. 305 odadan oluşacağı belirtine tesisin termal özelliklerinin de bulunacağı kaydedildi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.