Haberler

500 milyon $’lık Port Alaçatı’ya Polat teklif verdi

Tarih: 10 Haziran 2008 Kaynak: Akşam Yazan: Şenay Büyükköşdere
500 milyon euro’nun üzerinde yatırımla, 10 yılda tamamlanması planlanan Türkiye’nin ilk marina-kent projesi Port Alaçatı’ya teklif verenler arasında Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat da var.

Türkiye’nin ilk marina-kent projesi Port Alaçatı, son yıllarda popülaritesi hızla artan Çeşme Alaçatı’nın en güzel koylarından birinde gerçekleştiriliyor. Proje, şimdiye kadar yapılanların aksine denizin doldurulması değil, toprakta kanallar açılarak, denizin kara içine alınmasını ve bu sayede 10 kilometrelik bir sahil yaratılmasını içeriyor.

O'na Azınlık Yetmez
500 milyon euronun üzerinde yatırımla, 10 yılda tamamlanması planlanan Port Alaçatı, aynı zamanda mimarileri tamamen birbirinden farklı olan 500’ün üzerinde evi, 500 tekne kapasiteli bir marinayı, mağazaları, spor ve kültür merkezlerini ve butik otelleri bünyesinde barındıracak. Projede ev sahibi olanlar, teknelerini evlerinin önüne park edebilecek.

Port Alaçatı’nın yüzde 61 hisse ile en büyük ortağı mimar Aykut Mutlu. Yüzde 5’lik hisse de Alaçatı Belediyesi’ne ait. Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da projeyi hayata geçirmek için kurulan çok ortaklı Alaçatı Turizm Yatırımları A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanı. Aykut Mutlu, projenin finansmanı konusunda, ‘İyi ve farklı bir projeniz varsa, her zaman para bulunur’ diyor. Şimdilik, finansmanda zorlanmadıklarını ancak, ilerleyen yıllarda, ortaklık düşünebileceklerini belirtiyor. Yabancı fonlardan çok sayıda teklif aldıklarını vurgulayan Mutlu, Türkiye’den de, işadamı Adnan Polat’ın projeye talip olduğunu anlattı. Polat’ın işe girdiği takdirde, azınlık hisseyle yetinmeyeceğini, kendilerinin de şimdilik çoğunluk hisseyi vemeyi düşünmediklerini belirtti. Ancak, ‘ilerleyen yıllarda ne olacağı belli olmaz’ diye de ekledi.

Rekor fiyat: 1.1 milyon YTL
Güney Fransa’nın ünlü yerleşim merkezlerinden Port Grimaup’un farklı bir uyarlaması olan Port Alaçatı Projesi’nin 25 konuttan ve bir butik otelden oluşan birinci fazı tamamlandı. Birinci fazdaki evlerin ortalama 200 bin euro fiyattan satıldığını vurgulayan Muhittin Dalgıç, ikinci ve üçüncü fazdaki evlerin ortalama satış fiyatı 400 bin euro civarında olduğunu belirtti. Dalgıç’ın verdiği bilgilere göre üçüncü fazda bir evin satış fiyatı 1 milyon 150 bin YTL ile (550 bin euro) rekor kırdı.

18 delikli golf sahası yapılacak
Port Alaçatı’nın yakın çevresinde de bölgenin kış turizmi hayalini, kısa sürede hayata geçirecek 2 önemli proje var. Bunlardan birincisi Alaçatı Belediyesi’nin 18 delikli golf sahası projesi. Bir diğeri de dünyanın en iyi üniversiteleri listesinde 87’nci olan Münster Üniversitesi’nin 2010’da açacağı Türk-Alman Üniversitesi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.