Haberler

Kyoto’yu biz istedik

Tarih: 10 Haziran 2008 Kaynak: Türkiye
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’nin Kyoto Protokolü’ne taraf olmasıyla ilgili kamuoyunda yapılan tartışmalara açıklık getirdi. İklim Değişikliği Komisyonu’nda protokole onay verilmesine karar verildiğini belirten Eroğlu, “Bundan kimsenin haberi yoktu. Baskı falan yapılmadı” dedi. Gerek AB ülkeleri, gerekse diğer ülkelerle yapılan toplantılarda, protokole taraf olmamanın psikolojik anlamda büyük baskı oluşturduğunu kaydeden Eroğlu, “Halbuki biz gereken tedbirleri zaten alıyorduk. Hatta bizim özel şartlarımız bile kabul edilmişti” ifadelerini kullandı. Daha önce konunun incelenmesine yönelik irade gösterilmediğini vurgulayan Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

Farklı düşünüyordum
“Benim ilk işim Kyoto’yu incelemek olmuştur. Doğrusu ben de daha önce ‘Kyoto bize büyük sorumluluk yükleyecek’ diye düşünüyordum. ‘Gelişmekte olan ülkeyiz, niye imzalayalım’ diyordum. Bütün raporları dikkatlice okuyunca, bunun böyle olmadığını fark ettim. Kyoto bize hiçbir sorumluluk getirmeyecek. İlgili kurumlardan özel şartları belirmek için yardım istedik. Biz iklim değişikliğiyle ilgili üzerimize düşeni yaptık. Dünyada orman alanı azalırken, Türkiye’de artıyor. 2012 yılı sonuna kadar 2.3 milyon hektarlık bir alan ağaçlandırılacak. Bu şekilde oluşturulacak orman alanları, yılda 120 milyon kilogram karbondioksidi yutacak.”
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.