Haberler

Taksim - 4. Levent metrosu uzatılıyor

Tarih: 10 Haziran 2008 Kaynak: CNN Türk Yazan: Göksel Göksu
Taksim-4. Levent arasında hizmet veren metro, yıl sonunda Maslak'taki Atatürk Oto Sanayi'ne ulaşıyor. Tünel kazısı tamamlanan hattın elektro-mekanik ve ray döşeme çalışmasına başlandı.

Çalışma sona erdiğinde Taksim'den metroya binildiğinde 4. Levent üzerinden Maslak'a ulaşılabilecek.

Taksim-Atatürk Oto Sanayi arasındaki mesafe 24 dakikada katedilebilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yapım çalışmaları devam eden 4. Levent - Atatürk Sanayi Sitesi metro hattında elektromekanik ve ray döşeme çalışmasını başlattı.

Taksim Metro İstasyonu'ndan basın mensuplarıyla birlikte yapım çalışması süren hatta metroyla geçen Topbaş, raylara ilk kaynağı yaptı.

Topbaş, yerin 30 metre altında olduklarını, bulundukları istasyona 2 bin 600 kamyon hafriyat döküldüğünü bildirerek, söz konusu hatta 26 adet yürüyen merdiven yapıldığını söyledi.

Bundan sonra bütün istasyonların "temalı" hale getirileceğini kaydeden Topbaş, Sanayi İstasyonu'na gelen vatandaşların Sanayi Devrimi ve sonraki süreçleri anlatacak resimleri görebilme imkanına kavuşacağını, aynı şekilde Atatürk Sanayi Sitesi İstasyonu'nda ilk otomobiller, diğer istasyonlarda da önemlerine göre resimlerin bulundurulacağını ifade etti.

Topbaş, bu şekilde istasyonların aynı zamanda bilgilenme yeri olacağını dile getirdi.

Çalışmaları devam eden hatta 1000 adet kaynak çalışması yapılacağını, bunların sıfır hatayla olacağını anlatan Topbaş, 20 Şubat'ta Atatürk Sanayi Sitesi ve Darüşşafaka arasındaki hattın tünel buluşmasını yaptıklarını anımsattı.

Topbaş, bu yılın sonunda hattın Atatürk Sanayi Sitesi'ne kadarki bölümünün bitirilip hizmete girmesinin hedeflendiğini, getirilen 92 vagonun test sürüşlerinin Temmuz ayında başlayacağını bildirdi.

Bütün çalışmaların modern ve konforlu bir yaşam için olduğunu vurgulayan Topbaş, Taksim-Levent, Levent-Ayazağa-Hacıosman'a kadar ki hatta, bütün kazı ve ray çalışmalarının bedelinin 780 milyon YTL'ye ulaştığını ifade etti.

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, 5 kilometre olacağı bildirilen söz konusu hattın kaba inşaat bedelinin yaklaşık 320 milyon YTL'ye malolmasının beklendiği belirtildi.

Atatürk Sanayi Sitesi - Hacıosman hattının kaba inşaatı ile 4.Levent - Hacıosman hattının Hacıosman bölümünün ise 2010'da hizmete gireceği ifade edilen açıklamada, 4.Levent - Maslak Atatürk Oto SanayiSitesi - Darüşşafaka ve Hacıosman'a kadarki çift hat tünel inşaatının devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada, ara bağlantılar, yaklaşım tünelleri ve Darüşşafaka - Hacıosman dahil toplam tünel boyunun tek hat 17 bin 166 metre olacağı kaydedildi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.