Haberler

Başkan Kocaoğlu: "Öncelik kent dönüşümde"

Tarih: 10 Haziran 2008 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
Gültepe’de vatandaşlarla bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, mahallelilerin yol, park, düğün salonu isteğine “Yeri gösterin, hemen yapayım” cevabını verdi. Kent içinde en büyük sorunlarının yatırım yapacak arazi bulamamaları olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Seçimlerden sonra göreve kim gelirse gelsin, önceliği kent dönüşümü olmalı” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu “toptan çözüm ekiplerinin” yaptığı çalışmaları incelemek ve vatandaşlarla bir araya gelmek üzere Gültepe’nin Anadolu, Murat ve Trakya mahallelerini ziyaret etti. Başkan Kocaoğlu’nun ziyareti, Anadolu Mahallesi’nde şenlik havası estirdi. Atatürk Meydanı Parkı’nda verilen konser ile mahalle halkı coşarken, çocuklar da dağıtılan oyuncaklar ve yüz boyama etkinlikleri ile haftaya mutlu bir başlangıç yaptı. Vatandaşlarla sohbet eden Başkan Aziz Kocaoğlu, ardından Murat Mahallesi’nde sağlık taramasını başlattı. Murat Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı park ve tretuvar düzenlemelerini inceleyen Kocaoğlu, Trakya Mahallesi’nde de bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti. Ulaşımda yoğunlaşan sıkıntıları dinleyen Başkan Kocaoğlu, semte 3 yeni otobüs vereceklerini, dolmuş güzergahı talebini değerlendireceklerini söyledi. Vatandaşların düğün salonu, pazar yeri ve park taleplerini ise, “4 dönüm yer bulun; hem pazarınızı, hem üstüne spor kompleksini hem de düğün salonunuzu yapayım” şeklinde cevaplandırdı.

Başkan Kocaoğlu, Temmuz ayı sonuna kadar 85 mahallede başladıkları çalışmaları bitireceklerini, ardından hızla yine mahallelere hizmet vermeye devam edeceklerini açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, en büyük sorunlarının, kent içinde boş arazi bulamamak olduğunu söyleyerek, Büyükşehir’in yatırımları için 260 milyon YTL’nin üzerinde kamulaştırma parası ödediklerini ve bu konuda ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını vurguladı.

Kentin 3 tarafından kent dönüşümüne başladıklarını ve Limontepe, Uzundere ve Ballıkuyu’yu sağlıklı konutlara kavuşturmak için çalıştıklarını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, Gültepe’nin sorunlarının çözümü için de kent dönüşümünün şart olduğunu söyledi. Başkan Kocaoğlu, 2009 seçimlerinden sonra iş başına gelecek belediye başkanlarının birinci projesinin kent dönüşümü olması gerektiğinin de altını çizdi.

Başkan’dan “Başkanlık formülü”
Bir belediye başkanının iki önemli özelliği olması gerektiğinin altını çizen Kocaoğlu, “Bir başkan, tabii ki namuslu ve dürüst olacak. Ama iki önemli özelliğinin daha olması gerekiyor. Birincisi adil olması, hizmette ayrımcılık yapmaması. Belediye Başkanlığı yetkisini adil ve eşit kullanması. İkincisi ise verdiği kararlarda; imardan ihalesine ve satın almasına kadar hepsinde şahısların ve bir zümrenin değil, tüm vatandaşların yararına karar vermesi” diye konuştu. “Benim anladığım, bildiğim belediye başkanlığı budur” diyen Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben başkasının işine karışmam. Kendi bildiğim, inandığım, atamdan, babamdan gördüğüm gibi, bu işi layıkıyla yapmaya çalışıyorum. 4 yıl 3 aydır bu görevi yapıyorum. Kentin, kentlinin, kentin genelinin yararına olmayan hiçbir evrağın altına imza atmadım. Bu da benim en büyük şerefim. Kentin yapılacak çok işi var. Yılmadan , bıkmadan, daha güzelini yapmak için dört senedir çalışıyoruz. Bundan sonra da bilinçli, tecrübeli bir şekilde, ekibimizle birlikte yapmaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

Proje teşekkürü
İlk defa mahallelerinde bir belediye başkanı görmekten mutluluk duyduğunu söyleyen vatandaşlar ise sorunlarına çözüm bulan Başkan Kocaoğlu’na teşekkür etti. Anadolu Mahallesi Muhtarı Ender Enver Koca, yağışlarda ölümlerin yaşandığı Çankaya Caddesi için proje üreten Başkan Kocaoğlu’na teşekkür etti. Bunun Gültepelileler için bir müjde olduğunu söyleyen Koca, “Yaptığınız hizmetlerden dolayı size minnetarız” dedi.

Anadolu, Murat ve Trakya Mahallesi’ne ekipler “Hızır gibi” yetişti Gültepe’nin Anadolu Mahallesi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi “toptan çözüm ekipleri” 2455 Sokak’a merdiven, 2437, 2441, 2443 sokaklara ve Çankaya Caddesi ile Selimiye Caddesi’ne branşman yaptı. Gültepe İlköğretim Okulu ve Çoban Çeşme Cami yenilendi. Murat Mahallesi’nde ise Adem Yavuz Caddesi’nde kaldırım çalışması yapıldı. 2492, 2476 ve 2486 sokaklara kaldırım ve bordür yapıldı. 2499, 2500 sokaklarda branşman, 2475 Sokak’ta tretuvar ve bordür imalatı yapıldı. Mustafa Rahmi Balaban İlköğretim Okulu, Nene Hatun Kız Teknik Meslek Lisesi ve muhtarlık binası bakım ve onarımdan geçirildi.

Toplam 15 sokakta kanalizasyon imalatı yapıldı. Trakya Mahallesi’nde ise 2449 Sokak’ta merdivenler yenilendi ve kilit parke taşı döşendi. 2456 Sokak’ta merdiven ve tretuvar düzenlemesi yapıldı. Nene Hatun Anadolu Kız Meslek Lisesi önünde bulunan üst geçit boyandı. 2455 Sokak ile Meltem Caddesi arası, 2461 Sokak, Şehit Mahmut Türkon Caddesi ve Tunaligil Caddesi’nde branşman çalışması yapıldı. Çankaya Caddesi’nin tretuvarları yenilendi. İZSU Genel Müdürlüğü, Adem Yavuz Caddesi ile Çankaya Caddesi’nde ise yağmursuyu kanalı proje çalışmalarına başladı.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.