Haberler

Termik santral için önce bilim konuşacak

Tarih: 10 Haziran 2008 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gencelli’de yapılması planlanan termik santral konusunda bilim adamlarının hazırlayacağı rapora göre bir değerlendirme yapacaklarını açıkladı. Aliağa’da Petrol- İş Sendikası’nı ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tüm proje ve çalışmalarda akıl ve bilimi rehber edindiğini söyledi.

Şube Başkanı Salih Aydın ve Petrol-İş üyeleriyle bir araya gelen Başkan Aziz Kocaoğlu, Gencelli’ye kurulması planlanan termik santralle ilgili henüz bir şey söylemesinin yanlış olduğunu, bu konuda önce bilim adamlarının ve uzmanlarının hazırlayacağı raporları değerlendireceğini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Bugüne kadar ayak üstü hiçbir şeye evet ya da hayır demedim, demem de. Ben yaptığım tüm işlerde, akıl ve bilimi rehber edindim. Termik santralle ilgili de üniversitelerin ilgili bölümlerinden bilim adamlarının oluşturacağı bir kurul gerekli çalışmayı yapar, rapor hazırlar ve biz de buna göre değerlendiririz.” dedi.

Petrol-İş ziyareti sırasında İzmir’e yeni yatırımlar yapılması ve istihdam alanlarının yaratılmasının önemine de değinen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Ancak yeni iş alanları açarken, çevreyi ve doğayı korumamız gerekiyor. Doğaya zarar verecek hiçbir yaklaşımın içinde olmam. Bunun için de bilim adamları konuyu inceler, hem çevre açısından hem de teknoloji açısından gerekli değerlendirmeleri yapar. Biz de bunu değerlendirerek ona göre karar veririz” diye konuştu.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.