Haberler

Madımak projesine vali engeli

Tarih: 10 Haziran 2008 Kaynak: Evrensel
Madımak Oteli’ni satın alıp müze yapma projesi Vali engeline takıldı. Sivas’ta 2 Temmuz 1993 yılında yaşanan katliamda 33 aydının hayatını kaybettiği Madımak Oteli’nin müze yapılmasına ilişkin tartışmalar sürüyor. CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Sivas Valisi Veysel Dalmaz’ın, otelin sahiplerini aradığını ve “Sizin için de iyi olmaz. Ötelin tadilatı içinde size kolaylık sağlayacağız” dediğini iddia etti. Özdemir, valinin tutumunu kınadıklarını söyledi.

Validen ‘satmayın’ talimatı
CHP’li Özdemir, CHP’nin Madımak Oteli’ni satın alma girişimine ise Sivas Valisi Veysel Dalmaz’ın engel olduğunu iddia etti. Mayıs ayında otel sahipleriyle CHP Genel Merkezi’nde bir görüşme yaptıklarını hatırlatan Özdemir, otel sahiplerinin 15 milyon dolar istediğini söyledi. Bunun üzerine geçen hafta içinde Sivas’a giderek otel sahipleriyle bir görüşme daha yaptığını anlatan Özdemir, otelin fiyatı konusunda henüz son noktaya varılamadığını bildirdi. Otel sahiplerinin Sivas Valisi Veysel Dalmaz tarafından “satmayın” telkinine maruz kaldığını ileri süren Özdemir,iddiasını şöyle anlattı: “Otelin sahipleriyle düzenli olarak görüşüyoruz. Başlangıçta bizim önerimize ‘Burası kütüphane olabilir’ diyen Sivas Valisi, maalesef el altından mal sahiplerini arayarak ‘CHP’nin bu teklifi karşısında burayı satmayın, doğru olmaz. Sizin için de iyi olmaz. Biz Kültür ve Turizm Bakanlığıyla görüştük. Otelin altındaki lokanta olan yeri DÖSİM Mağazası yapalım, otelin tadilatı içinde size kolaylık sağlarız’ diyor. Bunu bana bizzat otel sahipleri anlattı. Bu çok çirkin bir tavır. Sivas Valisi’ni bu tutumundan dolayı kınıyorum.”

Kütüphane teklifi
Sivas Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Osman Yıldırım’ın AKP’li milletvekilleri ve kendisine oteli kütüphane yapma teklifi getirdiğini anlatan Özdemir, Sivas Belediyesi’nin de çevre düzenlemesi projesi nedeniyle il halk kütüphanesini taşıdığını hatırlattı. Mevcut Halk Kütüphanesi’nden yılda 2 bin kişinin yararlandığını ifade eden Özdemir, bu nedenle Madımak Oteli’nin bir bölümünün kütüphaneye çevrilmesine sıcak baktıklarını söyledi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.