Haberler

"Gültepe'yi, kent yenileme kurtatır"

Tarih: 10 Haziran 2008 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Ertan Gürcaner
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu üç mahalleyi ziyaret etti, halkla konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun dünkü durağı, Gültepe oldu. Gültepe Anadolu, Murat ve Trakya mahallelerini ziyaret eden Kocaoğlu, Temmuz ayı sonuna kadar eski metropol alanda belirledikleri 85 mahalledeki yol, su, kanalizasyon, tretuvar, istinat duvarı, dere ıslahı gibi sorunların büyük bölümünü çözmüş olacaklarını söyledi.

260 milyon YTL
2009 seçimlerinden sonra göreve gelecek belediye başkanı kim olursa olsun, "Kent yenilemenin" öncelikli proje olacağını belirten Kocaoğlu, "Gültepe de Kent Yenileme Projesi'ne dahil edilmeli. Ancak, o zaman Gültepe, sosyal donatı alanları ile sağlıklı bir yapıya bürünür" dedi.

Bürokratları ile birlikte sabah saatlerinde mahalle gezilerine başlayan Kocaoğlu, belediye ekiplerinin bölgede yürüttüğü çalışmaları denetledi. Anadolu mahallesinde, su tasarrufu kampanyası kapsamında kurulan standı da gezen Kocaoğlu, sağlık taraması çalışmalarını da izledi. Trakya mahallesinde bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet eden Başkan Kocaoğlu, göreve geldiğinden bu yana, yol, kavşak yapımı için 260 milyon YTL kamulaştırma bedeli ödediğini bildirdi.

Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadifekale ve Buca'da sağlıksız konutları, kent yenileme projeleriyle sağlıklı hale getirdik. Gültepe'nin de böyle bir değişime ihtiyacı var. Böyle bir proje sayesinde Gültepe, orman, oyun parkları, sağlıklı yollar, spor tesisleri ve pazaryerlerine kavuşur. Göreve kim gelirse gelsin, bu projeyi Gültepe için de uygulamalı."
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.