Haberler

Bakanlık’tan Ulucanlar için toplantı çağrısı

Tarih: 10 Haziran 2008 Kaynak: Radikal
Adalet Bakanlığı, Ulucanlar Cezaevi’nin tamamının kültür merkezine dönüştürülmesi projesinin Altındağ Belediyesi ve Mimarlar Odası arasında anlaşmazlık yaratması üzerine, tarafları toplantıya çağırdı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Nimet Özgönül, Ulucanlar Cezaevi’nin kültür merkezine dönüştürülmesine ilişkin, 12 Şubat 2008 tarihinde, Altındağ Belediyesi, Adalet Bakanlığı, TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Ankara Barosu arasında protokol imzalandığını, bu çerçevede Ulucanlar projesinin tarafların işbirliği içinde hazırlanması gerektiğini savunmuştu. Özgönül, projeyi tek taraflı olarak kendilerinin hazırladıklarını belirten Altındağ Belediyesi’nin bu davranışıyla söz konusu protokole aykırı hareket ettiğini iddia etmişti.

Tartışmanın basına yansımasının ardından Adalet Bakanlığı duruma el koydu. Özgönül, Tevkif ve Cezaevleri Genel Müdür Yardımcısı Bakır’ın kendilerini arayarak, “Hemen bir araya gelip bunu tekrar değerlendirelim" dediğini söyledi. Özgönül, Bakır’ın protokoldeki tüm tarafları toplantıya çağırdığını, toplantıda protokole aykırı bir tutumun olup olmadığını değerlendireceklerini ifade etti.

Özgönül “Sayın Bakır, konudan haberdar olunca bizi aradı. ‘Beraber bu işin yürüdüğünü sanıyorduk, işin teknik kısmını size bırakmıştık’ dedi. Böyle olmasına üzüldüklerini söyledi. ‘Hemen bir araya gelip bunu tekrar bir değerlendirelim’ dedi" diye konuştu.

'Projeyi Büyükşehir'in adamları yapacakmış'
Özgönül, Altındağ Belediyesi’nin Ulucanlar projesini, Büyükşehir Belediyesi’nin Mogan Gölü ve Gölbaşı’ndaki bir takım düzenlemeleri yaptırdığı isimlere verdiğini iddia etti.

Özgönül, “Altındağ Belediyesi’nin projeyi kime yaptırmaya başladıklarını, proje mühendislerine kadar öğrendik. Mimar Hilmi Güner ve Hüseyin Bütüner isimli, piyasada sürekli Büyükşehir Belediyesi’ne bu tür proje yapan arkadaşlar. Proje için Altındağ Belediyesi’nin kendileriyle görüştüğünü doğruladılar. Biz de bunun üzerine kendilerini proje müellifleri olarak ayrıca toplantıya çağırdık" diye konuştu.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.