Haberler

Marmaray tahliyesi

Tarih: 11 Haziran 2008 Kaynak: Cumhuriyet Yazan: Özlem Güvemli
Marmaray Projesi kapsamında Yedikule-Yenikapı arasındaki tünel inşaatı sırasında yaşanabilecek sarsıntı nedeniyle Samatya’daki Hacı Hüseyin Ağa Mahallesi sakinleri otellere yerleştirilecek.

Mahalledeki 600 haneye, Ulaştırma Bakanlığı Demiryolları Limanlar Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü Marmaray Bölge Müdürlüğ’nden “Yedikule-Yenikapı tüneli üzerindeki binaların geçici tahliyesi” konulu tebligat gönderildi. Tebligatta, yüklenici firma Taisei-Gama-Nurol Ortak Girişimi tarafından Yedikule-Yenikapı arasında 2 bin 480 metre uzunluğunda, 8 metre genişliğinde iki adet tünel inşaatı yapılacağı anımsatılarak “Çalışma sırasında zemin hareketlerini en aza indirmek için basıncı dengeleyen TBM tünel açma makinesi seçildi. Buna karşın karşılaşılabilecek zemin hareketlerinin tünel güzergâhı üzerindeki binalara etkisinin belirlenebilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması sözleşmede garanti altına alınmıştır” denildi.

Halkla ilişkiler büroları kurulacak
Bu kapsamda yüklenici firma tarafından yapılan ön incelemede tünel güzergâhı üzerindeki yapıların mevcut durumu göz önüne alındığında risk alınmaması için tünel çalışmalarının ilerlemesine bağlı olarak bu binaların belirli bir sırayla geçici olacak boşaltılmasının uygun görüldüğü belirtildi. Bu binalarda yaşayan sakinlerin bölgeye yakın otellerde geçici olarak konaklama, bu otellerden tahliye bölgesine ulaşım, tahliye edilen binaların hırsızlığa karşı güvenliği gibi konularda yardımcı olmak için halkla ilişkiler bürolarının kurulmasına karar verildi.

‘Zararı karşılasınlar’
Çarıkçı Sokak’ta yaşayan Senem Özcan, Aksaray’daki otellerde kalma fikrine pek sıcak bakmadıklarını söyleyerek “Bize 15-20 gün otelde kalacaksınız dediler ama bu süre uzayabilir. Şayet gürültü yüzünden evlerimizi boşaltıyorlarsa, biz Aksaray’daki otellerde kalmaktansa gürültüye katlanıp evimizde kalmayı tercih ederiz” diye konuştu. İç Kalpakçı Sokağı sakinlerinden Hülya Saime Gökali de “Evlerimizi boşaltmamız isteniyorsa mallarımız sayılıp yediemin olarak bize teslim edilsin. Binamızın görebileceği zararı karşılayacaklarını garanti etsinler” dedi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.